Cilj je da svako naselje u Novom Pazaru dobije igralište za decu

NOVI PAZAR – Na Rekreacionom centru pušteno je u rad jedno od tri nova igrališta za decu, koja su deo projekta Evropske unije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Novog Pazara. Vrednost projekta je 10 miliona dinara. Cilj je najmlađima obezbediti sigurno i moderno mesto za igru odmor i rekreaciju.

“Kao jedan od prioriteta Ustanove za sport ističemo realizaciju projekata za najmlađe, predškolce i školarce. Igralište je savremeno, opremljeno po svetskim standardima i za decu potpuno bezbedno. Želimo da ponudimo nove i unapredimo postojeće sadržaje na Rekreacionom centru”, rekao je direktor Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj ističe da će u okviru projekta EU mališani pored ovog, dobiti još dva igrališta.

„Jedno je igralište na magistrali, u okviru vrtića a jedno u naselju Lug”, kazao je Škrijelj, ističući da je u toku izrada projektno tehničke dokumentacije za igrališta na još nekoliko lokacija u gradu.

“U gradu, na različitim lokacijama postoji preko 10 dečjih igrališta. Želja nam je da sva naselja dobiju moderna i bezbedna igrališta za najmlađe”, istakao je Škrijelj.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO