CG: Bez rasprave o skraćenju mandata Skupštini

Politika Region Vesti  CG: Bez rasprave o skraćenju mandata Skupštini 30/09/202274 Views Skupština Crne Gore danas neće raspravljati o predlogu predsednika države Mila Ðukanovića za skraćenje mandata Skupštini pošto poslanici nisu usvojili dnevni rad sa tačkom koja se odnosi na raspravu o tom predlogu.

Zakonodavni odbor se juče o tome nije izjasnio jer Ðukanović nije došao na dve sednice tog skupštinskog tela, preneo je RTCG.

Ðukanović, koji je prisustvovao današnjoj sednici, u obrazloženju za skraćenje mandata parlamentu naveo je da se nisu stekli uslovi da mandat za sastav Vlade poveri lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Ðukanović je 23. septembra predložio skraćenje mandata sadašnjeg skupštinskog saziva, nakon što nije dao mandat za sastav vlade Miodragu Lekiću (Demos), koga je predložila stara parlamentarna većina.

Ista većina juce je odbila da o inicijativi predsednika raspravlja na odvojenim sednicama Zakonodavnog i Odbora za politički sistem i pravosuđe.

Oni su tvrdili da je Ðukanović bio obavezan da dođe na sednice i obrazloži predlog, što on nije prihvatio.

Ðukanović smatra da je skraćenje mandata Skupštini najoptimalnije rešenje u datoj političkoj situaciji i da je u najboljem interesu svih građana Crne Gore, jer se time otvara mogućnost za organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora u sto kraćem roku.

Izvor: Tanjug

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO