Četničko-ruska opozicija u Cg ponovo bi da kampuje ispred Vlade CG!

Novi protestni skup Demokratskog fronta (DF), održan je večeras u Podgorici. Organizatori su poručili da traže, kao i 27. septembra kada su počeli proteste, prelaznu vladu i slobodne izbore. Skup je završen bez incidenata, a nekoliko demonstranata je, po okončanju protesta, bacilo petarde na policiju koja je bila kod Skupštine. Uprava policije je saopštila da se na protestu okupilo nekoliko stotina građana. Novi protest u Podgorici, DF je najavio za srijedu 23. decembar.

Kako javlja reporter RTCG ispred bine, koja se nalazi ispred Skupštine Crne Gore, simbolično su postavljeni šatori.
Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević je rekao da će, ako ne bude dogovora o prelaznoj vladi, DF ponovo raširiti šatore.
“Mogli su neustavno da nas maknu odavde, ali nijesu mogli da unište duh slobode. Skinućemo kapu opoziciji ako izbori prelaznu vladu. Ali znamo da nema ništa od toga. Nema izbora bez prelazne Vlade. To je poruka koju mora poslati cijela opozicija”, rekao je Medojević.
Predrag Bulatovic rekao je da su postavili šatore sa kojima su, 27. septembra, počeli proteste.
“To je poruka da ako se ne ispune zahtjevi ponovo ćemo postaviti šatore i cjelodnevno protestovati. Dali smo šansu opoziciji da se uvjeri da nema ništa od dijaloga s Krivokapićem. Nema više gubljenja vremena ako ne bude prelazne vlade. Očekujemo ostatak opozicije s nama i pod šatorima ako treba”, rekao je Bulatović.
Bulatović je poručio da od lidera SDP-a Ranka Krivokapića očekuje da, ako sjutra ne bude dogovora, napusti Vladu.

Strahinja Bulajić je kazao da je DF spreman da potpiše dogovor sa opozicijom o neučestvovanju na izborima, ako ne bude prelazne Vlade.
Slaven Radunović rekao je da je ovo večeras 25. protest DF-a
“Tukli su nas, bacali suzavac, ali smo se vraćali i vraćaćemo se koliko god puta bude potrebno. Bićemo zahvalni kolegama iz opozicije ako sjutra izbore prelaznu vladu. Ako ne, onda očekujemo da urade što su rekli, bojkot i na ulicu”, poručio je Radunović.
Janko Vučinić je rekao da su Radnu grupu parlamentarnog dijaloga formirali “kako bi zamazali narodu oči”.
“Ako ne dobiju prelaznu vladu neka dođu s nama. Nikakva Radna grupa ne može zamijeniti prelaznu vladu, koja jedino može organizovati slobodne izbore”, ocijenio je Vučinić.
Vladislav Bojović je kazao da protestom šalju poruku da neće odustati od zahtjeva.
“U zarobljenim radnim grupama koje je okupio Ranko Krivokapić ne može se ništa postići. Protesti su jedina Radna grupa koja može dati rezultat”, rekao je Bojović.
Branka Bošnjak je poručila da je Bulevar Svetog Petra, “Bulevar slobode”. “Šatore su nam srušili, ali ne i našu ideju. Vraćaćemo se sve do ispunjenja našeg cilja”, kazala je Bošnjak.
Podsjećamo, Predsjedništvo DF-a ranije je odlučilo da 20. i 23. decembra organizuje protestne skupove u Podgorici i potvrdilo raniju odluku da njegovi poslanici, do daljnjeg, neće učestvovati u radu Skupštine Crne Gore.

Oni su naveli da je DF, bez prekida, u protestima za formiranje prelazne Vlade od 27. septembra na kojima se, kako je saopšteno, bori za osnovna ljudska prava i fer i slobodne izbore.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO