Naslovna Sandžak Novi Pazar Četnički komandant se vratio, država ćuti – Ekstremi pozivaju na odbranu Novog...

Četnički komandant se vratio, država ćuti – Ekstremi pozivaju na odbranu Novog Pazara!

Novi Pazar – Četnički komandant vratio se juče sa ratišta u Ukrajini a na Beogradskom aerodromu dočekala ga je BIA on je saslušavan pet sati na aerodromu u Beogradu nakon čega je pušten. Iz vlade i policije niko se nije izjasnio a ekstremi pozivaju na odbranu grada.

Šetnja četnika koja je najavljena za sutra i dalje je na snazi a četnički komandant na svom facebook profilu napiosao je da Medija centar Beograd nije dopustio da održe konferenciju za novinare povodom šetnje u Novom Pazaru.
“Medija centar odbio da održimo zakazanu konferenciju za novinare sutra 21. oktobra. Tema Novorusija i Novi Pazar. U telefonskom razgovoru kažu da širimo međunacionalnu mržnju zbog održavanja parastosa oslobodiocima Novog Pazara 23. oktobra. Kažu da “Srbi nema šta da traže tamo” kaže se na oficijelnom Živkovićevom profilu.
Navijačka grupa Ekstremi pozvala je sve građane Novog Pazara da se okupe i odbrane Novi Pazar od eventualne šetnje četnika ovim gradom.
Prije svega apelujemo na sve sposobne Bosnjake i muslimane starosti od 15 do 45 godina da se odazovu kako bi sprečili pohod na Pazar pijanih pripadnika ove četničko-fašistike organizacije. Takodje molimo roditelje da zbog ozbiljnosti situacije svoju decu 23 nikako ne šalju u školu i upozoravamo naše sestre,pripadnice slabijeg pola da se tog dana što manje zadržavaju na ulicama kaže se između ostalog u saopštenju “Ekstrema”.
Kako nezvanično saznajemo “doček” četnicima je spreman tvrdi naš dobroobavešteni izvor. Građani su u neverici i nerado komentarišu ovu najavu parade četnika ovim gradom.
Novi Pazar je posle 1941. godine kada je napadan od četničkih snaga odbranjen a tada je odbranu grada predvodio Aćif efendija Hadžiahmetović kojeg su komunističke vlasti streljale na Hadžetu.

Exit mobile version