Naslovna Vijesti Cerić kritikuje Kavazovića – Islamska zajednica favorizuje SDA

Cerić kritikuje Kavazovića – Islamska zajednica favorizuje SDA

Sarajevo -Nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Mustafa Cerić poručio je svom protivkandidatu na ovu funkciju Bakiru Izetbegoviću, zamjeniku predsjednika SDA, da povuče svoju kandidaturu u intersu Bošnjačkog naroda i države BiH.

“Četiri godine neefikasnog rada obilježilo je Izetbegovićev mandat u Predsjedništvu BiH. Osim dobrih odnosa sa zvaničnom Ankarom, nije obišao niti jednu drugu važnu i veliku zemlju. Poručujem mu da povuče svoju kandidaturu i da drugim Bošnjacima prepusti da se brinu o imidžu BiH u inostrantvu, vojnim pitanjima i ulasku u NATO, kao i da osiguraju novac i strane investicije”, upozorio je Cerić gostujući u emisiji “Specijal – Izbori 2014”, koju vodi i uređuje Sanjin Bećiragić.

Upitan da li će Islamska zajednica uticati za izbor bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Cerić je upozorio da je ona pod velikim političkim pritiskom, te da ima dva lica.

“Jedno je javno lice koje govori iz kabineta sadašnjeg reisa. No, imam informacije da Islamska zajednica u medžlise šalje svoje ljude koji favorizuju SDA i Bakira Izetbegovića. To ranije nije bio slučaj, 2002. godine, dok sam ja bio reis, donijeli smo odluku da se u džamijama ne pominje niti jedna politička stranka ni pojedinac, da se niko ne favorizuje niti diskriminiše. Samo da se ljudima daju moralne smjernice da izađu na izbore, jer je apstinencija najveći problem”, rekao je Cerić.

Exit mobile version