Cerić koristi Dodikovu retoriku – Bakira Izebegovića treba zamjeniti / Podaništvo i arogancija ne donose dobro našem narodu

SARAJEVO – U intervju za Klix ,Mustafa Cerić, nezvisni kandidat za člana predsjeništva ,govorio je o planovima ukoliko bude izabran, o državi BiH na njenom putu ka euroatlanskim integracijama, bošnjačkoj politici, drugim kandidatima.

Govoreći o trenutnim podjelama među bošnjacima i teškoj situaciji u zemlji ,Cerić je rekao:

“Dok sam obnašao dužnost reisu-l-uleme brinuo sam o duhovnom jedinstvu muslimana, od kojih su Bošnjaci najbrojniji u našoj zemlji, pa i o političkom jedinstvu unutar Bošnjaka. Priznajem da sam bio uspješniji u očuvanju i razvijanju duhovnog jedinstva među muslimanima, nego političkog jedinstva među Bošnjacima. Pokušat ću primijeniti recept koji sam primjenjivao za duhovno jedinstvo i za buđenje političke svijesti Bošnjaka, u pravcu unutarbošnjačke političke saradnje. Treba znati da ni arogancija, ni podaništvo ne donose dobro našem narodu, već zajedništvo na putu izgradnje pravednog društva i funkcionalne države”.

Međutim Cerić nije bio konkretan o kakvom podaništvu se radi, nije bio jasan da li misli na podaništvo Turskoj, Erdoganu i islamskom svijetu ili neko drugo.

Podsetimo Dodik i svi srbijanski mediji ali i mediji u RS kritikovali su Izetbegovića za nedavnu podršku Erdoganu na predsedničkim izborima u Turskoj.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO