NOVI PAZAR – Infektolog Opšte bolnice u Novom Pazaru Lejla Ćeranić izjavila je danas da je iznenadjena i počastvovana time što ju je nedeljnik NIN proglasio za ličnost 2020. godine.

“Ovo je priznanje za borbu tokom epidemije, nagrada za moju porodicu i ceo kolektiv koji je bio sa mnom u tim teškim trenucima. Ovo je nagrada i za sve lekare u Srbiji, da se čuje naš glas i da se sazna naš položaj u društvu”, rekla je Ćeranić za radio Sto plus.

Ona je istakla da, pored časti, priznanje uglednog nedeljnika u njoj izaziva osećaj još veće odgovornosti i težnje ka dodatnom usavršavanju i boljem radu.

Ćeranić je u jednom trenutku, u vreme najveće krize prouzrokovane epidemijom korona virusa, bila jedini infektolog u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, a mediji i gradjani su je proglasili heroinom.

Sa još 36 lekara specijalista pokrenula je inicijativu da se utvrdi odgovornost rukovodstva te zdravstvene ustanove, na čelu sa vršiocem dužnosti direktora Mehom Mahmutovićem, tražeći njihovu smenu zbog loše organizacije rada.

“Svesnam sam šta sam doživela i šta smo kolege i ja radili tokom tih najtežih dana za Novi Pazar, Sjenicu i Tutin. Onaj ko tu situaciju smatra preuveličanom, ili smatra da mi govorimo neistinu, taj ne zna šta se dešavalo u Bolnici, ili postoji razlog zbog kojeg ne želi da čuje istinu”, navela je Ćeranić.

Ona je dodala da će, sa kolegama, nastaviti da govori istinu i bori se da se ona sazna, kao i da veruje da će do nje doći.

Beta