Čelzi se prošeto kroz Bukurešt, Arsenal u prvih 15 minuta rešio pobednika, Milan kroz iglene uši do boda u Amsterdamu

22

Na večerašnjim utakmicama Lige šampiona je bilo i te kako zanimljivo. Postignuto je 2 gola po utakmici, tačnije 16 na 8 utakmica. Golova jedino nije bilo na utakmici Zenit – Austrija Beč, na kojoj su Austrijanci osvojili istorijski prvi bod u najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju. 

Derbi večeri se igrao na Emiratima, gde su Topdžije dočekali sjajni Napoli, koji večeras nije bio ni blizu sjaja. Arsenal je u prvih 15 minuta rešio pitanje pobednika, golovima Ozila i Žirua i tako Italijanima stavio do znanja da u Londonu nemaju šta da traže. Da napomenemo, Napoli je večeras bio oslabljen neigranjem Iguaina, ali pitamo se da li bi išta bilo bolje i da je igrao. Jednostavno, Arsenal je dominirao tokom cele utakmice i nije ostavljao ni trunku nade protivničkoj ekipi. Tako je Benitez i dalje bez pobede u Londonu. Nije mu polazilo za rukom sa Liverpulom, pa ni sad sa Napolijem.

Zanimljivo je bilo i u Amsterdamu gde je Ajaks dočekao sedmostruke šampione starog kontinenta, Milan. U prvih 45 minuta ni š od te šampionske ekipe Milana. Ajaks ih je u tom periodu igde totalno nadigrao. Na poluvreme se otišlo sa 0:0. Drugo poluvreme, druga priča. Milan je od samog starta tog dela igre krenuo silovito i činilo se da će lako izaći na kraj sa dečicom iz Amsterdama. Imali su par izglednih šansi, pogotovu preko Balotelija koji je pogodio prečku. Onda nakon totalne inicijative Milana, Ajaks posle kornera u 89. minutu dolazi do prednosti i činilo se i do sva 3 boda. Ali onda na scenu stupa Baloteli, koji najpre pada u šesnaestercu, sudija svira penal, koji Mario realizuje na sebi svojstven način i postavlja konačnih 1:1.

Čelzi je nakon poraza od Bazela na svom terenu, dotukao Steauu u Bukureštu sa čak 4:0 i tako se iskupili za kiks u prvom kolu. Dvostruki strelac i igrač utakmice bio je Ramireš.

Dortmund je na svom terenu relativno lako pobedio Olimpik Marsej sa 3:0 uz dva pogotka Levandovskog. Bazel je posle sjajne igre i pobede protiv Čelzija u Londonu, izgubio od Šalkea na svom trerenu rezultatom 0:1. Strelac za Šalke bio je Draksler. Barselona je savladala Seltik u Glazgovu 1:0 golom Seska Fabregasa. Valja napomenuti da su Škoti od 59. minuta igrali sa igračem manje, jer je crveni karton dobio kapiten Seltika, Braun nakon starta nad Nejmarom. Oko ove sudijske odluke biće dosta polemike, jer se čini da je Brazilac dosta dobro odglumeo i izdejstvovao crvni karton za protivničkog igrača.

Iznenadjenje večeri, ako se to uopšte i može nazvati iznenadjenjem, napravio je Atletiko Madrid pobedom na teskom gostovanju na Dragau. Sjajni Madridjani koji u Španskom prvenstvu dele poziciju broj 1 sa Barsom, su savladali domaći Porto sa 2:1 i tako sebe svrstali u kategoriju kandidata iz senke za osvajanje Lige šampiona.

Večerašnji rezultati: 

Grupa E

Basel – Schalke 0:1
Steaua – Chelsea 0:4

Grupa F

Arsenal – Napoli 2:0
Borussia – Marseille 3:0

Grupa G

Zenit – Austria Wien 0:0
Porto – Atletico Madrid 1:2

Grupa H

Ajax – Milan 1:1
Celtic – Barcelona 0:1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO