Naslovna Featured Istaknuto ČEKAJU DA SE IZBORI ZAVRŠE!? Ugljanin i Zukorlić i dalje bez jasne...

ČEKAJU DA SE IZBORI ZAVRŠE!? Ugljanin i Zukorlić i dalje bez jasne podrške kandidatima za predsjednika Srbije

Novi Pazar – Iako je do izbora ostalo tek nešto više od dvije nedelje, SDA Sulejmana Ugljanina, kao i partija narodnog poslanika Muamera Zukorlića, Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS), još uvijek nisu odlučile koga će podržati na predstojećim izborima za predsjednika Srbije.

Sandžačka demokratska partija (SDP) Rasima Ljajića, Sandžačka narodna partija (SNP) Mirsada Đerleka i Bošnjačka narodna stranka (BNS) Muja Mukovića podržale su kandidaturu Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

Ugljanin je još prije desetak dana gostujući na TV Vojvodine rekao da će u naredna dva, tri dana odlučiti koga će podržati na izborima i da li će, zajedno sa partnerima iz parlamenta LDP i LSV, predložiti još jednog kandidata za predsjednika, ali to još uvijek nije učinio.

Posljednih dana primjetna je očigledna podrška Ugljaninovih aktivista i funcionera predsjedničkom kandidatu Saši Jankoviću.

Zukorlić je nedavno rekao da će se on kandidovati za predsjednika, ukoliko Vučić ne prihvati da bude zastupnik načela BDZS. No, kako je rok za prijavu kandidatura istekao, Zukorlić se i dalje ne oglašava.

Predsjedništvo BDZS zatražilo je od predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića, lidera Srpske napredne stranke (SNS), da se izjasni o najvažnijim pitanjima od vitalnog interesa za Bošnjake u Srbiji, ukoliko želi bošnjačke glasove i podršku ove partije.

Izbori za predsjednika Republike Srbije zakazani su za 2. april.

izvor. Sandzacke.rs

Exit mobile version