Čedi se sprema smena, svi ga krive zbog koalicije sa Zukorlićem i kraha na izborima dužni 5.miliona evra!

BEOGRAD – Posle debakla na izborima, kako na republičkom nivou tako i na beogradskom, juče je održana sednica političkog saveta LDP kao uvod u sednicu Predseništva koja bi trebalo da bude održana tokom vikenda.

“Na sastanak je došlo svega nekoliko članova. Vidljivo je bilo odsustvo većine članova političkog saveta LDP. Jedan od onih koji se nisu pojavili na Savetu je iSonja Biserko, do skoro glavni zaštitnik Čedomira Jovanovića. Ona je naime besna na lidera LDP jer nije prošao cenzus. Time je izbacio Biserko, glavni element u diplomatskim krugovima, da ima 15 poslanika u Skupštini preko kojih vodi aktivnu antirusku politiku”, kaže za Kurir dobro obavešteni izvor blizak vrhu stranke.

Prema njegovim rečima sastanak je počeo zahtevom Aleksandra Boškovića da Čedomir Jovanović mora da podnese bezuslovnu ostavku.

“Na to se odmah javio Jovanović i narednih 40 minuta “udavio” sve prisutne govorom u stilu Kastra. Ni jednom rečju nije pomenuo izborni debakl, niti svoju odgovornost”, navodi naš izvor.

On napominje da je Čedin govor bio pun fraza poput: “Moje vreme tek dolazi”, ” Videćete ja ću biti najvažniji”…

 

Foto: Latinka PerovićFoto: Latinka Perović

 

 

“Svi preostali su odustali od diskusije pole ovoga. U zaštitu Jovanovića priskočila je jedina osoba iz Saveta koja ga još štiti – Latinka Perović. Ona je krenula diskusiju u smeru analize Vućića i SNS. Tako da se do kraja sastanka kritikovao Vučić i njegova politika”, navodi naš izvor.

Situacija u LDP je ključala još pre izbora, kaže dobro obavešteni izvor Kurira, i dodaje da je većina članova rukovodstva sumnjala u uspeh.

 

“Znali su da će im koalicija sa muftijom Muamerom Zukorlićem štetiti u Srbiji. Ali Čedomir nikoga nije ni pitao za to. Priče o planirenju, ronjenju, komandosu, bogatstvu – samo su dodatno iritirale članstvo. Zato je i formirana frakcija nekolko dana pre izbora, i danas svi oni traže ostavku Čedomira Jovanovića”, priča naš izvor.

Prema njegovim rečima Čeda je, u strahu da će mu se posle izbornog debakla to i desiti, izveo ženu na konferenciju za medije, iako ona nije funkcioner stranke.

“Jelena koju u LDP zovu Dana, samo je ovim demonstrirala da je stranka njihovo privatno vlasništvo i da neće dozvoliti da je po bilo koju cenu ispuste iz ruku. Na sve to dolaze ogromni dugovi koje je Čedomir u ime LDP napravio. Pominje se iznos od preko 5 miliona evra“, kaže naš izvor i dodaje da su tu i izdate menice još iz prošle kampanje, bankarske garancije za ovu kampanju, trošak za bilborde, štampu…

Prema istom izvoru u Beogradu se priča da su dve agencije bliske LDP pred stečajem zbog svega. Spominje se i da je imovina Fidelinke založena kao garancija da će se platiti mediji i ovih je dana intenzivna potraga za Čedomirom kako bi se sve ovo što pre završilo.

“LDP je praktično već u stečaju, poslednja slamka spasa je bio ulazak u parlament i ulazak u vladu. To bi naravno sposobni Jovanović dobro naplatio i svi dugovi bi otišli u zasenak. Ovako, zavladala je opšta panika. Dvojica poznatih tajkuna su u potpunom očaju jer im je Jovanović bio takođe slamka sapsa od hapšenja. Računali su da će preko njega i njegovih poslanika za koje su mislili da će biti odlučujući za formiranje vlade uspeti da naprave dogovor sa SNS. Ovako, kad su čuli rezultate – da Vučiću niko ne treba i još da im štićenik nije ušao u parlament, nastala je panika i očaj. Sada na sve načine pokušavaju da ipak nađu kontakt sa SNS, nadajući se da će nekako uspeti da se izvuku”, rekao je naš izvor blizak vrhu LDP.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO