Naslovna Featured Istaknuto Čavušoglu: Generalni konzulat u Novom Pazaru važna spona između dve države

Čavušoglu: Generalni konzulat u Novom Pazaru važna spona između dve države

cavusoglu:-generalni-konzulat-u-novom-pazaru-vazna-spona-izmedju-dve-drzave

Zvaničan početak rada Generalnog konzultara Republike Turske u Novom Pazaru biće označen sutra. Turska je prva zemlja koja otvara Generalni konzulat u Novom Pazaru. To će, prema rečima ministra spoljnih poslova Turske Mevluta Čavušoglua značiti jačanje odnosa dve zemlje. Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da je otvaranje Generalnog konzulata Turske u Novom Pazaru  potvrda nivoa poverenja između dve države.

Dva ministra spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu i Nikola Selaković sutra će u Novom Pazaru i zvanično označiti početak rada Generalnog konzulata Republike Turske. Tokom današnjeg sastanka u Beogradu istaknuto je da je otvaranje Generalnog konzulata u Novom Pazaru značajan korak u izgradnji odnosa dve zemlje.

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu obići će i radove na izgradnji Novi Pazar –Tutin, sastaće sa gradskim zvaničnicima, predstavnicima BNV-a, svečano će otvoriti renoviranu sportsku dvoranu  kod OŠ Vuk Kardžić koja će se od sutra zvati Douš Novi Pazar Sports Akademy.

Danas je potpisan i Memorandum o razumevanju o jačanju bilateralne saradnje, a tokom sastanka još jednom je istaknuto da je saradnja dve zemlje na najvišem nivou u savremenoj istoriji.

 

Senada Kalić

Podeli

Exit mobile version