Častan poraz Plavih na Marakani

Fudbaleri Novog Pazara, vezali su i treći prvenstveni poraz. Plavi su pod vođstvom Izeta Ljajića, izgubili na našem najvećem stadionu od Crvene zvezde sa 2:0.

U veoma fer i korektnoj utakmici, pitanje pobednika rešio je Rakić. Najpre je 14.minutu iskoristio dodavanje Pečnika i savladao Zečevića, da bi u devetom minutu nastavka susreta, posle loše reakcije golmana Novog Pazara, šutirao, lopta se od Tintora odbila u mrežu, za konačnih-2:0. Gost se i pored rezultatskog neuspeha, nije obrukao. Imali su plavi inicijativu u poslednjih pola sata prvog dela, međutim, Ragipovićev šut sa distance ukrotio je Rajković, a Đorđevićev pokušaj završio je pored gola. U drugom poluvremenu, beležimo polupriliku Vidakovića i snažan šut Mijića, ali je mladi Rajković, ponovo bio na visini zadatka. Šampion nije ostavio impresivan učinak,dok Novi Pazar, utisak je, da je bio hrabriji i češće atakovao, možda mogao i do povoljnijeg ishoda.  Ovako, jedan deo duela na Marakani može da bude ohrabrenje pred dva koja ih očekuju naredne nedelje. Najpre u sredu, gostovanje u šesnaestini finala Kupa, u Petrovcu na Mlavi, a potom i veliki prvenstveni derbi, protiv Jagodine na Gradskom stadionu.

Utisak o fer susretu, pokvarile su pristalice domaćina u dva navrata skandiranjem ratnim zločincima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću , pa je oficijelni spiker morao da „reaguje“. Početkom drugog poluvremena, Zvezdini navijači su i upotrebili poprilično pirotehnike, uključujući i topovske udare, pa će opet biti posla za „disciplince“ FSS.

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR 2:0
(Rakić 14, 54)

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Savićević (Avramovski 46), Bosančić, Lazović, Pečnik (Katai 62), Rakić (Despotović 74).
NOVI PAZAR: Zečević, Đordjević, Mijić (Pavlović 78), Hadžibulić, Kecap (Vidaković 58), Rusmir, Vuković, Ragipović, Jevtović, Udovičić, Tintor.


Foto  Telegraf

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO