Carinici na Gradini zaplenili zlatni nakit vrednosti skoro 23.000 evra

BEOGRAD – Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina otkrili i zaplenili neprijavljen zlatni nakit čija je ukupna vrednost procenjena na iznos od gotovo 23.000 evra, saopšteno je danas iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je nakit otkriven 13. avgusta, na ulazu u Srbiju, u automobilu “opel vivaro” nemačke registracije, kojim je upravljao bugarski državljanin (38), čija je supruga bila medju šest putnika koji su iz Bugarske išli ka Nemačkoj.

“U detaljnoj kontroli vozila, u torbi koja se nalazila iza vozačevog sedišta, za koju se kao vlasnik prijavila vozačeva supruga, medju ličnim stvarima, otkriveno je i 760 grama neprijavljenog zlatnog nakita spakovanog u više plastičnih kesica”, navodi se u saopštenju.Najviše je bilo prstenja – 18 komada, potom 16 zlatnih narukvica, pet pari mindjuša, dva priveska za kosu, pet ogrlica, nekoliko narukvica i jedna ogrlica od veštačkih materijala sa detaljima od zlata, ali i jedna pletena ogrlica sa dukatima teška čak 266 grama.

“Nakon otkrivanja neprijavljenog zlatnog nakita, vozačeva supruga je izjavila da je reč o porodičnom nakitu, što svakako ne može biti razlog za neprijavu”, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO