Srijeda, 30 Novembra, 2022

BURA U NOVOM PAZARU! Usame oženio svoju učenicu! Prva žena pobesnela, otišla sa decom u Ameriku

Usame Zukorlić se navodno oženio drugi put po šerijatskom zakonu sa Aminom Paljević kojoj je predavao u Medresi. Njegova prva supruga to nije mogla da prihvati, pa je sa njihovo četvoro dece otišla u Ameriku.

Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića, oženio se drugi put i to sa sa svojom učenicom, Aminom Paljevac (19), kojoj je bio nastavnik još dok je predavao u Medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, piše Srpski telegraf.

Prva žena Usame Zukorlića, Jasmina Rastoder, nikako nije mogla da prihvati to da je Usame u kuću doveo drugu ženu, pa je s njihovo četvoro dece otišla kod roditelja u Ameriku. Usame se sa Jasminom Rastoder venčao 2012. godine. Ona je takođe završila Medresu u Novom Pazaru, a prethodno je 15 godina živela u Njujorku gde joj roditelji i dalje žive.

Usame je pokušao da smiri celu situaciju prema rečima dobro obaveštenog izvora, to mu nije pošlo za rukom jer je Novi Pazar mala sredina i vesti, a pogotovo ovakve pikanterije, brzo se pročuju.

“Amina Paljevac je bila njegova učenica. On joj je predavao dok je išla u Medresu i tako je sve počelo. Njene drugarice su primetile da se nešto čudno dešava i da je odnos Amine i Usamea nešto više od odnosa profesor – učenica. Ubrzo su počele da se šire i glasine da su njih dvoje u vezi. Nakon toga se saznalo i da su se venčali po šerijatskom pravu”, kaže izvor Srpskog telegrafa.

Dodaje da je zbog toga u porodici Zukorlićeve prve supruge Jasmine Rastoder nastao haos.

“Njeni roditelji su poprilično razočarani i smatraju da im je ćerka uvređena i da joj je, kao i njenoj porodici, narušen ugled. Oni su obrazovani i situirani ljudi koji čitav život žive na zapadu, odnosno Americi. Čim su glasine o Usameovoj ženidbi počele da se šire Novim Pazarom oni su došli po ćerku i unučiće i odveli ih u Ameriku”, objašnjva izvor Srpskog telegrafa. Podvlači da Zukorlićeva prva supruga Jasmina Rastoder i njeno četvoro dece, osim srpskog, imaju i američko državljanstvo, pa im odlazak u Ameriku nije bio problem.

Izvor pojašnjava i da po šerijatskom pravu postoje određena pravila kada muškarac može drugi put da se oženi.

“Da bi se venčao drugi put, muškarac mora da dobije saglasnost prve supruge. Takođe je u obavezi da na ravnopravan način tretira venčane žene, kao i da ih finansijski podjednako izdržava i vodi računa o svakoj od njih kao i o deci”, ističe dobro obavešteni izvor. Dodaje i da po Novom Pazaru kruži priča da Usame nije dobio blagoslov od prve supruge da stupi u drugi brak, mada kaže i da ne zna koliko je to tačno.

Kada su pozvali Usamea Zukorlića da prokomentariše ove navode on je kratko rekao da ne priča o privatnom životu i da je to, generalno, stav njegove porodice.

“Ironično je da su se dezinformacije proširile dok sam sa porodicom bio na odmoru. Nije tačno da sam se rastavio sa porodicom niti smo se ijednog trenutka rastavljali”, kratko je rekao Zukorlić.

(MONDO/Srpski telegraf)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO