BURA NEZADOVOLJSTVA – Plavšić: Gol kao suza!

Mnogo problema ima Novi Pazar na sredini terena. Mnogo je i igrača koji pokrivaju taj prostor, a učinak nekonkretan, bar se takav utisak stekao posle dve utakmice na Gradskom stadionu u kojima Novopazarci nisu uspeli da postignu gol

Ostaće velika dilema da li je sudija utakmice, Novi Pazar–Voždovac, Aleksandar Vasićispravno postupio kada je u 50. minutu poništio pogodak veziste domaćeg tima Miloša Plavšića. Za razliku od sudije, strelac nepriznatog gola nema dilemu:

Bila je gužva u šesnaestercu, loptu sam zahvatio na sedam metara od gola. Nisam bio u ofsajdu, a tek u njemu nije mogao da se nađe Ignjatović, bio je čitav metar iza mojih leđa. Gol je milion odsto regularan. Mi smo se već uveliko radovali, da bi nekoliko sekundi kasnije sudija odlučio da ga ne prizna. Niko od fudbalera Voždovca se nije bunio što samo potvrđuje ono što sam rekao, gol je čist. Još uvek ne mogu da verujem da smo na ovako drastičan način oštećeni. Tvrdim da je sudija direktno uticao na rezultat. Bio je to trenutak u kojem je promenjen dalji tok utakmice.

Igra koju su fudbaleri Novog Pazara prikazali nikoga nije mogla da oduševi. Voždovac je lako dolazio do gola domaćeg sastava, naročito se to odnosi na prvo poluvreme, ali i na poslednji kvartal meča:

– U prvom delu nismo najbolje taktički odigrali. Bilo je i više rizika s naše strane. U drugom poluvremenu dosta toga se promenilo. Napali smo Voždovac, na vreme postigli pogodak, ali šta to vredi kad oni koji su trebali da vide da je gol čist kao suza, to videli nisu.

Da su im tri boda iz utakmice sa Zmajevima imperativ u Novom Pazaru nisu krili. Otuda i ne iznenađuje nezadovoljstvo koje je zahvatilo kompletan tim:

Moramo što pre da se izdignemo iz ove situacije i kako znamo i umemo vratimo sjajnu atmosferu koju smo imali uoči utakmice. Još u svlačionici bilo je vidljivo da nas je sve ono što se dogodilo jako pogodilo. Neraspoloženje i razočaranje nije mogao da sakrije niko od igrača, ali vremena za tugu nemamo, što pre treba ohladiti glave kako bi u Nišu odigrali ponovo čvrsto, pa ako nam se posreći nije nemoguće da sa još jednog gostovanja donesemo tri boda – kaže vidno utučeni, Miloš Plavšić.

 

VUČIĆEVIĆ: VERUJEM U FSS
Dan posle utakmice, Nebojša Vučićević se još jedanput kratko osvrnuo na sporni trenutak iz 50. minuta, kada je poništen gol Miloša Plavšića:
I posle pregledanog snimka s kim god da sam razgovarao, a da je direktno ili indirektno uključen u zbivanja u Super ligi dobio sam isti odgovor – gol je regularan. Bio je to momenat koji je prelomio utakmicu. Drugačije se u takvim okolnostima igra u nastavku. Nije moj manir da tražim bilo kakav alibi za neuspeh. Uostalom, sad pričati šta bi bilo da je bilo, kakva korist od toga. Greške se događaju i one su sastavni deo fudbala, najviše je onih nenamernih. Hoću da verujem da i ova spada u takve. Dogodilo se to što se dogodilo, ali ja i dalje imam apsolutno poverenje u novo rukovodstvo FSS, njegovog predsednika i ostale organe, i ne sumnjam da će oni primereno reagovati u ovoj i svakoj drugoj sličnoj situaciji.  
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO