Bukvić: Dobar rezultat u Rumi, sledi Svetski kup u Budimpešti

Trener Kluba borilačkih sportova Bukvić tim Sedad Bukvić rekao je da je očekivao šest zlatnih medalja na Prvenstvu Srbije u lou-kiku u Rumi.

“Nije, ipak, bilo loše sa četiri zlata i dva srebra. Imali smo sudijsku nepravdu kod Hamze Bronje u četvrtfinalu i posebno Hamza Rašljanina u finalu. Sledi Svetski kup u Budimpešti, gde ćemo imati petoro reprezentativaca”, rekao je Sedad Bukvić.

Nedavnom zlatu u K1 iz Vrnjačke Banje, Saida Bukvić dodala je još jedno u lou-kiku. Ona se takmičila u konkurenciji seniorki lakših od 52 kilograma.

“Pobedila sam staru rivalku Jasminu Nađ iz Subotice. Posle pauze i povratka u ring, očekuje me Svetski kup, ali ove godine je u fokusu Svetsko prvenstvo. Nadam se da će Novi Pazar dobiti sedmostruku šampionku planete”, navela je Saida Bukvić.

Na Svetskom kupu između 15. i 18. juna u Budimpešti nastupiće još Tarik Rašljanin, Hamza Rašljanin, Seid Guvelja i Daris Ejupović.

Osim što je postao državni prvak u lou-kiku kod kadeta čija težina ne prelazi 51 kilogram, Tarik Rašljanin je proglašen i za najboljeg borca u tom uzrastu.

Kod mlađih junora, zlatne medalje u Rumi osvojili su Guvelja u kategoriji do 51 kilograma i Ejupović u kategoriji do 63,5 kilograma.

Srebrne medalje Bukvić timu doneli su mlađa juniorka Mirela Kašović i stariji junior Hamza Rašljanin. Kašović se borila u kategoriji do 48, a Hamza Rašljanin u kategoriji do 67 kilograma.

M. Minić

The post Bukvić: Dobar rezultat u Rumi, sledi Svetski kup u Budimpešti appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO