Bugarska: Zaplenjeno 400 kilograma heroina iz Irana

SOFIJA – Bugarske vlasti zaplenile su najmanje 400 kilograma heroina iz Irana sakrivenih među mermernim pločama i optužila dva turska državljanina za šverc droge, saopštila je danas Kancelarija specijalnog tužioca u Varni.

Kako je navedeno, droga je stigla u tu crnomorsku luku u četiri kontejnera, a zatim je preneta u skladište u gradu Sliven na jugu zemlje.

“U pitanju je kanal za šverc heroina iranskog porekla koji je trebalo da bude distribuiran u Zapadnu Evropu”, rekla je šefica kancelarije Valentina Madžarova, prenosi Rojters.

Dodala je da je u šupljinama ploča u svakoj pronađeno po tri ili četiri kilograma heroina visokog kvaliteta, kao i da bi ukupna količina zaplenjene droge mogla da dostigne 500 kilograma nakon što pretraga bude završena.

Procenjuje se da je ukupna vrednost pošiljke oko 16 miliona evra.

Dvojica turskih državljana su uhapšena i nakon četvoromesečne istrage optuženi su za krijumčarenje droge velikih razmera.

Bugarska se nalazi na takozvanoj balkanskoj krijumčarskoj ruti preko koje se Zapad snabdeva drogom iz Azije i sa Bliskog istoka.

U februaru je u toj zemlji zaplenjeno više od 400 kilograma droge koja je u teretnom brodu stigla iz Dubaija.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO