Budimić: Energija i unutrašnja linija aduti protiv Tamiša

Trener košarkaša Novog Pazara Vasilije Budimić rekao je da bi energija i unutrašnja linija trebalo da donesu prednost njegovom timu u meču sa gostujućim Tamišem, u prvom kolu Košarkaške lige Srbije (KLS).

“Pančevci imaju kvalitetan i iskusan tim, koji je dugi niz godina u eliti, a ranije sam protiv kolege Bojana Jovičića odigrao dosta neizvesnih utakmica. Naši aduti su energija i jaka unutrašnja linija, mada i od spoljnih igrača očekujem pun doprinos”, rekao je Budimić.

On je naveo da je Tamiš, između ostalih, pojačan bekom iz SAD Džošom Nikolasom i centrom Aleksom Kojadinovićem.

“Nikolas je posebno opasan u tranziciji, dok je doskorašnji igrač Kolubare Kojadinović vrlo korektan centar. Uz Marka Šinjika, Ivana Smiljanića, Branislava Terzića, Lazara Lugića i ostale, to je snažan kolektiv”, ocenio je Budimić.

Novi starteg Pazaraca saglasan je da je početni raspored težak i dodao da to znači da će u nekom delu sezone biti lakše.

“Očekujem da igramo na visokom nivou i pobeđujemo, posebno na domaćem parketu, ali i da se afirmišemo neki mlade momke, koji bi narednih godina činili okosnicu sastava u KLS. Ako nam se ukaže šansa za vrh tabele, nećemo je ispustiti”, najavio je Budimić.

Od igrača sa značajnijim učinkom prošle sezone, ostali su kapiten Asmir Numanović, Bogdan Mikavica i Vladimir Radomirović, kojima su priključeni povratnik Tarik Brunčević, Džordon Teli, Filip Bakić, Marko Gutalj, Tanasije Simović, Ko Takahaši i Milan Pavlović.

Novi Pazar i Tamiš igraju u subotu od 18 časova u Dvorani Sportske akademije Douš.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO