Naslovna Featured Istaknuto BS: SPP sa 300 glasova želi da dijeli političke lekcije

BS: SPP sa 300 glasova želi da dijeli političke lekcije

“Ova partija i njen lider, bez ilakvog legitimiteta, danas daju sebi za pravo da Bošnjake dijele na podobne i nepodobne, na lojalne i nelojalne, po svojoj mjeri”, navodi se u saopštenju BS

To su kazali iz Bošnjačke stranke reagujući na saopštenje SPP koja je navela da je Bošnjačka stranka dokazala visoku svijest prema ličnim privilegijama, a na štetu sopstvenog naroda.

“Ova partija i njen lider, bez ilakvog legitimiteta, danas daju sebi za pravo da Bošnjake dijele na podobne i nepodobne, na lojalne i nelojalne, po svojoj mjeri. Podrška koju je BS dobila na ovim izborima, govori da su u nama prepoznali jedine legitmne predstavnike koji su doprinijeli da se zastupljenost bošnjačko-muslimanskog naroda višetruko poveća u institucijama”, kazali su iz Bošnjačke stranke.

Pitali su SPP da li im i to smeta, “kao što je smetalo i nekim pojedincima iz prosrpskih partija , to što Bošnjaci i drugi manjinski narod koriste institut srazmjerne zastupljenosti”.

“Da li Vam to možda smetaju evropske tekovine koje baštinimo i članstvo Bošnjačke stranke u najjačoj evropskoj političkoj porodici – EPP i podrška koju BS ima i prije i posle izbora iz tih najuticajnijih evropskih krugova. Mi ćemo istrajati na podršci evropskoj politici u Crnoj Gori i podršci našoj državi u pravcu euroatlanskih integracija i podržaćemo sve procese koji vode u tom pravcu”, navodi se u saopštenju.

Iz Bošnjačke stranke odbacuju klevete i optužbe od strane SPP i njihovih partnera “kako političkih, tako i medijskih”.

“Sva imovina stečena u prethodnom periodu, lako je provjerljiva. Bošnjačka stranka poziva nadležne na utvrđivanje porijekla svačijeg imetka u Crnoj Gori, te ce u tom smislu, podržati i Zakon o porijeklu imovine, kao i sve druge zakonska rjesenja u cilju uredjivanja te oblasti”, zaključeno je u saopštenju Bošnjače stranke.

Exit mobile version