GrafitinaturbetuBG1

Na nedavno obnovljenom Turbetu šejh Mustafe u centru Beograda ispisano je grafitima mržnje prema islamskim vjernicima.

Crnim sprejom na ćirilici ispisano je: “Nek u paklu gore”, uz uvrede na račun muslimana. Drugi grafit takođe je ispisan crnom bojom, ali je na latinici i piše: “Jel ovo Bin Ladenov sanduk unutra”.

GrafitinaturbetuBG3

Nije poznato kada su poruke napisane.

Turbe u Beogradu, koje je duže od tri vijeka simbol zajedničke kulture Srbije i Turske, otvorili su 4. oktobra ministar bez portfelja zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin i potpredsjednik turske vlade Bekir Bozdag.

GrafitinaturbetuBG2

 

Obnova je najbolji praktičan primjer očuvanja zajedničkog kulturnog nasljeđa Srbije i Turske, rekao je tada Ugljanin novinarima.

Turbe je podigao kajmakam (sultanov namjesnik) Husnu Efendija.

3 KOMENTARA

  1. Ja bih samo reko svi muslimani koji zive ucetralnoj srbiji zive tesko. Posto pravoslavci imaju dva lica a i ne kulturu. Posto licno znam jesam ziveo medu njima.sve zivi lopovi 89 posto. moj komentar.

  2. Vidi se da je pisao neko krajnje nepismen, nepismen do te granice da meša latinicu i ćirilicu.
    Muslimani ne treba da dozvole da ih jedan nepismeni bezbožnik iznervira, jer on da je pravi pravoslavac ne bi nikad vredjao tudju veru.

  3. Nije u pitanju samo jedan, da je jedan lako bi bilo… Ovde je nesto krupno u pitanju…. Sve je moguce ocekivati… Udaljiti Adema Ljajica iz reprezentacije iz seperatistickih pobuda, je gore od ovoga… Utisnuti ogromni krst na dresu reprezentacije je, itekako gore od ovoga… Budimo spokojni onako kako nam Allah nalaze i ne abazirajmo se na provokacije….

Comments are closed.