Brodarevo: Zdravstvena stanica dobila auto i novu medicinsku opremu

Prijepolje – Za potrebe Zdravstvene stanice Brodarevo nabavljena je nova oprema za lečenje i hitnu medicinsku pomoć, a za potrebe patronaže i kućne nege obezbeđeno je novo terensko vozilo. Ova zdravstvena stanica udaljena je od prijepoljskog Doma zdravlja oko 25 kilometara i broji više od sedam hiljada zdravstvenih kartona.

Kako bi meštani Brodareva imali adekvatnu primarnu zdravstvenu zaštitu, Zdravstvena stanica u Brodarevu dobila je pored novog auta i nove inhalatore, uređaje za merenje krvnog pritiska, oksigenacije i nivoa šećera u krvi, sterilizator, ranac i dasku za hitnu medicinsku pomoć, kao i defiblirator, čija je uloga nezamenljiva u slučaju zastoja rada srca. Nova oprema će biti od velike koristi za rad ove Zdravstvene stanice.

Zdravstvena stanica u Brodarevu sada je izuzetno dobro opremljena medicinskom opremom, ono što je sledeće neophodno uradi jeste sanacija same zgrade, ističe direktor prijepoljskog Doma zdravlja Hasib Hajdarević.

Meštani Brodareva od nedavno više ne moraju odlaziti do Prijepolja za laboratorijske analize. Prema dogovoru sa laboratorijom ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 8:15 pacijenti mogu da daju krv po uputu lekara u Zdravstvenoj stanici Brodarevo.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO