BRNIČANIN: VODE DOVOLJNO I NA VISOKIM TEMPERATURAMA, CENA SKAČE ZA 5% i još novina…

Novi Pazar – I pored visokih tropskih temeperatura , koje su zabeležene ovog leta vodosnabdevanje u Novom Pazaru je bilo uredno. Potrošače vode od sledećeg meseca očekuju novine, jer će stupiti na snagu novi cenovnik JKP „ Vodovod i kanalizacija“, kada će kubik vode biti skuplji za 5 %.

Novopazarci su i ovog leta uredno bili uredno snabdeveni vodom uprkos povećanoj potrošnji za vreme visokih temperatura.  Kapacitet vode zadovoljio je potrebe svih potrošača.

“Svakog dana u kontinuitetu mi smo imali do 6.000 kubika prerađene vode, koja je čekala na distribuciju. Nismo imali nikakvih problema sa količinom vode. Dešavali su se tehnički problemi na pojedinim lokacijama u visinskim zonama i havarija na pumpama i cevovodima”, rekao je direktor JKP “Vodovoda i kanalizacije” Hanefija Brničanin.

Na računu za sledeći mesec, građani Novog Pazara dobiće objašnjenje o poskupljenju vode, kao i za ostale promene u cenovniku JKP “Vodovod i kanalizaciju”.

„ Osim povećanja od 5 %, građani će plaćati i fiksnu nadoknadu od 99 dinara za održavanje priključka i vodomera , što je na nivou svakog meseca bez obzira kolika je potrošnja količine vode.  Uvedeni su i indeksi za utrošenu električnu energiju, koja se troši prilikom dopremanja vode po visinskim zonama. Indeks za drugu visinsku zonu je 1,1, za treću, 1,15 i 1,20 za četvrtu“, kaže Brničanin

Kubik vode sada košta oko 62 dinara za domaćinstva. Brničanin je rekao da račun za vodu neće biti drastično uvećan, te da su promene u cenovniku simbolične.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO