Naslovna Sandžak Novi Pazar Brničanin – Postavljanjem cevi FI 800 rešiće se problem izlivanja vode u...

Brničanin – Postavljanjem cevi FI 800 rešiće se problem izlivanja vode u Prvomajskoj ulici

Novi Pazar – Nove odvodne cevi u Prvomajskoj ulici rešiće višedecenijski problem meštana ove stare novopazarske mahale. Nakon urađenog teničkog rešenja koje je kvalitetno i izdržljivo počela je rekonstrukcija kišne kalaizacije ovog dijela grada koji je bio ugrožen od poplava nakon svake obilnije kiše.
Direktor JKP Vodovod i kanalizacija Hanefija Brničanin izjavio je da je urađeno 45 metara kanalsog dela postavljanjem cevovoda. On je napmenuo da je ovakva vrsta radova napornija od drugih radova koji su izvođeni do sada po pitanju kišne kanalizacije.
Profil koji se ovde ugrađuje je FI 800 a radi se o najvećem profilu koji postoji u gradskoj kišnoj kanalizaciji pa su zato radovi zahtevniji jer prilikom kopanja ulica mora da se izbaci velika količina zemlje kako bi cevi bile postavljene. Preostaje nam još 30 metara postavljanja cevi a nakon toga radiće se na postavljanju rešetki i prespajanju cevnih veza” rekao je on.
Brničanin je naglasio da će se nakon završetaka ovih radova raditi asfaltiranje ulice koja je prokopana jer se radi o velikim oštećenjim asfalta zbog veličine cevi koje se postavljaju.
Saobraćaj u ovom dijelu grada je obustavljen jer su radovi u poodmakloj fazi.

Exit mobile version