Brničanin: Počećemo da isključujemo neplatiše

ilustracija vodaNovi Pazar : “Angažovanjem svih ljudskih resursa, kojima JKP” Vodovod I kanalizacija “raspolaže pokušaćemo da sopstvenim sredstvima obezbedimo način i metodu za isplaćivanje ličnih dohodaka radnicima”, rekao je direktor tog preduzeća Hanefija Brničanin nakon sastanka sa radnicima.

On je rekao da će sledeće nedelje početi isključenje sa vodovodne mreže onih građana koji ne plaćaju vodu, a ne žele da potpišu ugovor o reprogramu duga
Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin je podsetio da je  finansijski položaj Vodovoda olakšan  pruženim mogućnostima da reprogramira svoje obaveze prema Poreskoj upravi za neplaćene doprinose i poreze. Ugovor je sklopljen I sa Elektrodistribucijom, kojoj to preduzeće duguje više od 21 milion dinara, tako da su mesečne obaveze svedene  na manji iznos nego u protekle dve godine.

“Mesečne obaveze u 2014.godini po pitanju obaveza plaćanja će biti oko 2.500.000 dinara, sve ostalo što budemo obezbedili kroz naplatu i kroz  ostale mere biće na raspolaganju za ispaltu ličnih dohodaka . Napravljen je dogovor da se moraju angažovati svi radnici, ne postoji više mogućnost da jedan broj radnika radi I vuče sve ostale radnike, nego se moraju angažovati svi, kako bi svojim doprinosom  u radu obezebdili bolje uslove za funkcionisanje preduzeća”.

U poslednjih 15 dana veći broj građana Novog Pazara plaća dug za vodu nego inače. Radnici ovog preduzeća će sledeće nedelje počeće sa isključenjima neplatiša sa vodovodne mreže. Kako kaže Brničanin, rukovodstvo Vodovoda tražiće podršku osnivača, a i MUP-a, kako ne bi došlo do incidentnih situacija.

Brničanin je podsetio  da je u toku akcija reprograma duga  za vodu, što građanima omogućava da svoje obaveze izmire u nekoliko mesečnih rata. Radnici Vodovoda I kanalizacije će narednih dana raditi intezivnije i na sanaciji gubitaka na vodovodnoj mreži.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO