Naslovna Vijesti Politika Brnabić: Povećavamo plate, penzije, investicije

Brnabić: Povećavamo plate, penzije, investicije

brnabic:-povecavamo-plate,-penzije,-investicije

Politika Vesti  Brnabić: Povećavamo plate, penzije, investicije 05/12/2022141 Views Predlog budžeta za 2023. godinu prati prioritete koji su izneti u ekspozeu za period do 2024, a jedan od njih je da se održi fiskalna stabilnost, rekla je danas premijerka Ana Brnabić obrazlažući pred poslanicima u Skupštini predlog budžeta za sledeću godinu.

Navela je da je planiran deficit od 3,3 odsto bruto društvenog proizvoda, a deficit je u rebalansu za ovu godinu iznosio 3,9 odsto, što prema premijerkinim rečima znači da se vraćamo u pretkrizne godine kada je reč o ovom parametru.

„Imamo nikada veći budžet za kapitalne investicije, ulažemo u energetiku, prosvetu, nauku, inovacije, kulturu. Javni dug će biti ispod 60, odnosno 56,1 odsto BDP, a što je veoma važno, imamo prostor i dalje ćemo se boriti da stalno povećavamo plate i penzije”, rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.

Istakla je da će penzije kumulativno, sa povišicom od novembra i januara, porasti za 20,8 odsto i da smo među retkim zemljama u Evropi koje uprkos raznim krizama i ratu u Ukrajini, idemo u rast plata i penzija.

Izvor: Politka

Podeli

Exit mobile version