Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija do sada prvom dozom vakcinisala 1.454.000 stanovnika ili 25 odsto punoletnih građana, a plan je da do kraja aprila barem 40 odsto stanovnika primi barem prvu dozu.

To znači da bi ubrzo imali i 40 odsto stanovnika potpuno zaštićenih i drugom dozom, rekla je Brnabić za TV Pink.

Imamo i 1.039.000 revakcinisanih građana ili 18 odsto punoletnih stanovnika, rekla je Brnabić i najavila da u ponedeljak stiže 106.470 doza Fajzer vakcina.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa planirana za danas u 16.00 časova i da će videti da li je moguće „još malo relaksirati mere“.

Ona je za TV Pink rekla da će prethodno imati konsultacije sa sa stručnim delom štaba.

„Saslušaću lekare, da još jednom nadjemo balans, trudiću se koliko god možemo još malo da relaksiramo mere“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da Beograd prednjači u vakcinaciji i da je tu blag pad zaražavanja.

Kako je još rekla, predsednik države Aleksandar Vučić vakcinisaće se u utorak u Rudnoj Glavi, i tako otvoriti drugi krug vakcinacije.

Brnabić: Niko ne sme da se igra sa vakcinacijom u Srbiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas, povodom privođenja pojedinih protivnika vakcina, da ljudi ne smeju da se igraju sa vakcinacijom i da šire laži kojima bi mogli da ugroze stepen imunizacije u Srbiji.

„To je nešto što može da košta neke gradjane i života. Ako je samo jedna osoba, koja je razmišljala da li da se vakciniše, čula te laži, odustala od toga, zarazila se i preminula, to je krivično delo“, rekla je Brnabić za televiziju Pink. Ona je dodala da je to i par ekselans bezbednosna tema.

„Novi heroj opozicije ministar Nebojša Stefanović, kojeg su do skoro nazivali „Slinom“

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je novi heroj opozicije potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojšta Stefanović, kojeg su do skora nazivali „Slinom“, a sada su ga „uzeli u zaštitu“.

Oni mu dali nadimak Slina, a danas kažu – Stefanovića mnogi potcenjuju. On ništa nije zgrešio, on je ministar u mojoj vladi. Ako jeste, nadležni organi će o tome odlučivati, ali neverovatvo da oni koji su ga zvali Slina, sada ga uzdižu u nebesa, konstatovala je ona na TV Pink.

Kaže novinar Vukašin Obradović, u mladosti su ga zvali Slina. Ne, nego ste ga vi prozvali Slina i tad vam je bio Slina kad je lojalan, kada mislite da nije lojalan Vučiću, onda je fenomenalan, rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da se predviđalo da Srbija ima pad BDP od 1,3 odsto u prvom kvartalu, ali će on biti samo oko 0,5 odsto.

Kada je reč o ponudi za Udruženje radnika na internetu, frilenserima, Brnabić je rekla da su date ogromne pogodnosti, koje nisu predviđene zakonom, zbog čega se mora ići u proceduru pred parlament.

Predsendik Aleksandar Vučić je razumeo u koliko su teškoj situaciji neki od njih, pa je u tri navrata govorio da sednemo ponovo sa tim ljudima, objasnila je premijerka.

Brnabić je rekla da je neoporezivi deo podignur na nivo minimalca, da se suma do 673.000 godišnje ne oporezuje, do 500 evra ko zarađuje mesećno se ne plaća ništa da porez u proteklih pet godina.

Za one koji zarađuju od 600 evra biće otpisana kamata, a ponuđen je i reprogram od 10 godina, pa bi mesečna rata iznosila oko 20 evra, rekla je Brnabić.

Piše: FoNet/Beta

Foto: FoNet/Aleksandar Barda