Brnabić: Ovo je početak kraja pandemije korona virusa

BEOGRAD – Danas je možda prvi dan, od 6. marta, da imamo razlog za osmeh, jer danas se obeležava početak kraja pandemije korona virusa, poručila je premijerka Ana Brnabić, koja se danas prva vakcinisala vakcinom protiv Kovida 19.

“Kao premijerka i kao neko ko vodi Krizni štab, osećala sam obavezu da budem prva koje će primiti vakcinu, kako bi pokažla da verujemo u nju, kao i u naše institucije”, rekla je Brnabić novinarima.

Kako je rekla, čast joj je da uradi ovako nešto za zemlju i da bude prva koja će otvoriti put za sve građane.

Brnabić je prenela da se sa predsednikom Vučićem dogovorila da njih dvoje svakako prime različite vakcine, te će on najverovatnije primiti sledeću koja bude stigla, najverovatnije kinesku.

Najavila je da se očekuje da u najskorije vreme stignu vakcine kineskog proizvođača Sinofarm – Sinovak, kao i određene količine ruske vakcine Sputnik V, dok će krajem prvog ili početkom drugog kvartala naredne godine trebalo da stigne “Astrazeneka”, a zatim i Modernina vakcina.

“Kao što smo i obećali, građani će imati na raspolaganju sve vakcine koje imaju dozvole u svojim zemaljamo i relevantnih međunarodnih agencija, a koje će naravno proći i sve naše agencije i institute”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je Srbija pokazala da može da se bori i da uspe ako svi rade timski.

Brnabić je rekla da se očekuje da najveće količine vakcine stignu od kineskog Sinofarma.

“Od danas se ne zaustavljamo dok ne pobedimo virus”, poručila je premijerka.

Ona je, ipak, apelovala na sve, da početak vakcinacije ne shvataju kao da je borba sada odmah i gotova, već da poštuju sve mere i dalje.

“Da budemo sigurni, da pomognemo zdravstvenim radnicima, pa ćemo 2021. godine polako skidati maske, kada se stekene imunitet, a do tada ovo da gledamo, ne kao pobedu, nego kao početak kraja”, rekla je Brnabić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO