“BRAVO ROĐENI” Novopazarci čestitali Veležu istorijski uspeh

NOVI PAZAR – Fudbaleri Veleža iz Mostara napravili su pravu senzaciju i eliminisali atinski AEK posle revanša u Grčkoj.

Tako je Velež ostvario istorijski uspeh i izborio plasman u narednu fazu.

Novopazarci su uputili čestitku klubu iz Mostara postavljanjem banera na Gradskom bedemu.

“BRAVO ROĐENI – BRATSKE ČESTITKE – NAVIJAČI NP”, stoji na baneru.

Predstavnik Bosne i Hercegovine otišao je u Atinu sa pobedom 2:1 iz prvog meča i na golu imao fantastičnog Sinišu Bogdanovića, koji je držao tim sve do 98. minuta.

A onda ni on nije mogao više da brani u igri, kapitulirao je pred Petrosom Mantalosom i meč je otišao u produžetke.

Tamo nije bilo golova, pa su penali odlučivali. I na kraju je Velež slavio 3:2 u neverovatnom raspletu u režiji njegovog golmana Bogdanovića! Dete Partizana, sada napadač Veleža, Dejan Georgijević je prvi promašio, tačnije odbranio mu je Cican Stankovć, a onda je Ansarifard pogodio stativu.

Stanković je odbranio i Vehaboviću, između penala kada su ga savladali Brandao i Cvijanović, dok su kod AEK-a pogodili Cavelas i Šahov. Međutim, junak Veleža Bogdanović odbranio je udarce Lopeša i Arauha i eliminisao tim koji sa klupe vodi srpski trener Vladan Milojević inače majstora za kvalifikacije, a to je pokazao u periodu u Zvezdi, preneo je “B92”.

Pobedonosni pogodak za goste dao je Cvonjić i usledilo je veliko slavlje Velež u Atini. Senzacija Mostaraca za najvećih uspeh u ovom veku i plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a tamo ga čeka švedski Elfsborg.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO