Naslovna Sport BRAVO MAJSTORE! Đoković osvojio šestu titulu na Vimbldonu, 20. grend slem u...

BRAVO MAJSTORE! Đoković osvojio šestu titulu na Vimbldonu, 20. grend slem u karijeri

bravo-majstore!-djokovic-osvojio-sestu-titulu-na-vimbldonu,-20.-grend-slem-u-karijeri

BEOGRAD – Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas šestu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Italijana Matea Beretinija sa 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3.

Đoković je pobedom u svom 30. grend slem finalu stigao do 20. grend slem trofeja i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju osvojenih titula sa četiri najveća turnira.

Takodje, Đoković je na putu da osvoji i kalendarski grend slem, pošto mu je današnja pobeda donela treći grend slem ove godine, posle Australijan opena i Rolan Garosa.

Nijedan teniser nije osvojio prva tri grend slema u sezoni još od Roda Lejvera 1969. godine.

Ovo je Đokovićeva 85. titula u karijeri.

Na drugoj strani, trenutno deveti teniser sveta igrao je svoje prvo grend slem finale i nije mu pošlo za rukom da postane prvi Italijan sa grend slem titulom posle Adrijana Panate sa Rolan Garosa 1976.

Bio je ovo treći meč Đokovića i Beretinija i treća pobeda srpskog tenisera.

Đoković je bolje počeo meč, poveo je sa 5:2, da bi u maratonskom osmom gemu stigao i do set lopte, ali se Beretini spasio dobrim servisima. Razigrao se Italijan u tim momentima, pa je već u narednom gemu oduzeo servis Đokoviću, a potom i potvrdio brejk za 5:5.

Prvi set je rešen u taj-brejku koji je srpski teniser loše počeo. Beretini je na samom startu poveo sa 3:0, Djoković je uspeo da izjednači, ali ne i da preokrene rezultat pa je Italijan slavio sa 7:4 posle 70 minuta igre.

Đoković je u drugom setu podigao nivo igre i smanjio broj grešaka, napravivši samo četiri neiznudjene u setu.

On je sa dva uzastopna brejka poveo sa 4:0, da bi pri rezultatu 5:2 servirao za set, ali nije uspeo da izjednači. Potom je propustio tri set lopte na 5:3, ali je naredni gem osvojio sa “nulom” za 1:1 u setovima.

Najbolji teniser sveta je u trećem gemu trećeg seta oduzeo servis rivalu i taj jedan brejk mu je bio dovoljan da potpuno preokrene rezultat. U šestom gemu je spasio dve brejk lopte i nakon toga ga Beretini nije nijednom ugrozio.

Đoković je u četvrtom gemu strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je u sedmom gemu, a potom je novim brejkom u devetom gemu stavio tačku na meč koji je trajai tri sata i 23 minuta.

Đoković će nakon osvajanja Vimbldona pauzirati dve nedelje, a povratak na teren ga očekuje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version