Brat uputio apel, muškarcu izgorelom u požaru u Novom Pazaru neophodni donori KOŽE

A. A. iz Novog Pazara u požaru je izgubio četvoro dece starosti od šest meseci do pet godina. Njegova supruga A. A. zadobila je opekotine i nalazi se u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, a on je prevezen u Klinički centar u Beogradu sa opekotinama na 50 odsto tela.

Otac dece i dalje je bez svesti i u teškom stanju, a njegov brat Ahmed A. kaže da je porodica i dalje u šoku zbog tragedije koja se dogodila i poziva ljude da imaju empatije i da se obrate Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju kako bi njegovom bratu donirali kožu.

– Ovo su mnogo teški trenuci za moju porodicu. Ne samo da mi je brat u bolnici, već je nastradalo i njegovo četvoro dece. Njemu je za utorak zakazana transplantacija kože, ali još nije pronađen odgovarajući donor i operacija je pomerena. Zato bih zamolio humane građane Srbije između 18 i 60 godina starosti da se jave bolnici. Bitno je da nisu hronični bolesnici i da žele da pomognu mom bratu. Potrebno je uraditi testove kako bi se utvrdilo da je koža odgovarajuća. Testovi traju oko 30 minuta, a donor ne sme da ima tetovaže – objašnjava.

Ahmed živi u inostranstvu, ali najverovatnije će sutra da dođe u Srbiju kako i pokušao da svom bratu donira kožu. Ističe da i ostali članovi porodice dolaze u Srbiju, da hudu uz A. A.

Dodaje da oni koji su u mogućnosti i žele da pomognu njegovom bratu mogu da se jave u Kliniku u sedam sati ujutru.

– Iako se polemisalo da je uzrok požara sušenje veša na grejalici, još nismo dobili zvaničnu potvrdu o tome šta je požar zaista izazvalo – kaže stric nastradale dece.

indeksonline.rs/Kurir.rs/Telegraf

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO