Naslovna Vijesti Brajković – Medojević da podrži Srbe kao i Zukorlića za autonomiju!

Brajković – Medojević da podrži Srbe kao i Zukorlića za autonomiju!

Novi Pazar – Podgorica – Srpska lista tražiće autonomiju za srpski narod u Crnoj Gori. Iz te političke organizacije su naveli da je “nakon kraha građanske opozicije na Cetinju i u Mojkovcu, potpuno jasno da je moderna autonomija jedan od najefikasnijih modela zaštite srpskog naroda u Crnoj Gori”.

medojevic zukorlic

“Ukoliko se ne izborimo za kulturno-prosvjetnu autonomiju i ostala prava iz korpusa obaveza koje je država dužna da nam pruži, shodno domaćim i međunarodnim zakonima, onda će naši asimilovani sunarodnici početi masovnije da glasaju za DPS, a ne bi nas začudilo i za SDP”, kazao je portparol Srpske liste Miloš Brajković.

Imajući u vidu da je Nebojša Medojević, kako je rekao, javno podržao projekat muftije Muamera Zukorlića o prekograničnoj regiji Sandžak na prostoru Stare Raške, “očekujemo takođe javnu i otvorenu podršku stvarnog lidera Demokratskog fronta i za našu inicijativu”.

“Osim ukoliko ta partija nema namjeru da do kraja pomogne DPS-u i njihovim prijateljima iz SDP-a da unište srpski narod na ovim prostorima. Dakle, red je da se našem predlogu ne protive oni koji su sa Bošnjacima pregovarali 2006. godine o njihovoj autonomiji, ali, prije svih, lider PzP-a Nebojša Medojević”, kazao je Brajković.

Uostalom, ako Albanci imaju pravo na svoju izbornu jedinicu, podsjeća Brajković, a ima ih pet puta manje nego Srba u Crnoj Gori, “onda za početak i mi tražimo srpsku izbornu jedinicu”.

“Paralelno, tražimo da Tomaševo, Spuž i Sutomore, u kojima su Srbi većina, dobiju status opština. Kad već može Petnjica kojoj, još jednom, od srca, kao komšije Bošnjaka čestitamo; možemo i mi. Nismo ni bolji, niti gori od njih“, zaključio je Brajković.

Podsetimo Glavni muftija sandžački Muamer Zukorlić i lider Pokreta za promene Nebojša Medojević postigli su nedavno saglasnost o uspostavljanju prekogranične regije Sandžak.

Sagovornici su konstatovali da uspostavljanje prekogranične regije Sandžak neće biti na štetu suvereniteta Crne Gore i Srbije – kaže se u saopštenju kabineta muftije Zukorlića.

izvor.Rtcg-Sandžakhaber

Exit mobile version