BOZAJ JAČI I OD ERDOGANA! Biševca, Zukorlića i Imamovica sastavio za istim stolom iftar Halk Banke!

U organizaciji turske Halk banke koja od skora djeluje i na prostoru Srbije, večeras je u Novom Pazaru u restoranu Ras na Pazarištu, organiziran zajednički iftar za sandžačke ugledne političare, vjerske predstavnike, predstavnike školstva i privrednike iz Sandžaka i Preševske Doline.
Iftaru su prisustvovali ambasador Republike Turske u Beogradu Mehmed Kemal Bozaj i generalni direktor Halk Banke Ali Fuat Taškesenli, u svojstvu domaćina, te brojne delegacije gostiju – narodni poslanici u Parlamentu Republike Srbije Muamer Zukorlić, Jahja Fehratović, Enis Imamović i Fatmir Hasani (Preševska Dolina), predsjednici opština Novi Pazar, Tutin i Sjenica, Nihat Biševac, Šemsudin Kučević i Hazbo Mujović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji glavnih imama i direktora ustanova i službi Islamske zajednice, rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru dr. Suad Bećirović u društvu profesora, te brojni sandžački privrednici i predstavnici obrazovnih ustanova i medija.
Prisutnima su se obratili Ambasador Bozaj i generalni direktor Taškesenli, koji su u svojim obraćanjima izrazili srdačnu dobrodošlicu uglednim gostima.
Glas Pazara

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO