Bozaj – Gradonačelnik je tražio da dođu investitori

Novi Pazar – Ambasador R. Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj izjavio je danas da će Turska investirati u projekte za mlade ljude iz Sandžaka i naveo primer odlaska mladih na festival folklora u turskom gradu Sarimsakliju ali je rekao da ga je Gradonačelnik ponovo zamolio da dovede investitore u ovaj grad.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović veruje da će Turska razvojna agencija TIKA u narednom periodu investirati blizu milion evra za rekonstrukciju i adaptaciju novopazarskog porodilišta.

On je nakon razgovora sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmedom Kemalom Bozajem rekao da je taj projekat već spreman i izrazio uverenje da će vrlo brzo biti i realizovan.

Mahmutović je dodao da je ambasadora Turske upoznao i sa problemima koji postoje u Novom Pazaru  i koji u velikoj meri “šalju lošu sliku o ovom gradu”.

“Uniformama i raznim sajtovima koji šalju lošu poruku o militarizaciji ovog kraja poslata je loša slika međunarodnim krugovima, ali i budućim investitorima koji žele da ulažu u naš grad ne dajemo dobar primer. Na taj način imate ponudu dva Nova Pazara, ali je srećom ovaj ‘normalni’ koji mi predstavljamo većinski”, rekao je Mahmutović.

Ambasador Bozaj rekao je da je njihov cilj da u narednom periodu bude realizovano što više projekata za mlade ljude iz ovog kraja.

“Jedna grupa mladih folklorista danas odlazi za Sarimsakli, a želimo da i dalje što više mladih šaljemo u Tursku na ovakve i slične manifestacije. Znamo da omladina ovde nema posao i gradonačelnik me zamolio da se angažujemo da investitori dođu u Novi Pazar kako bi mladim ljudima pružili bolji život”, naveo je Bozaj.

On je ranije u Novom Pazaru podržao akciju dnevnog lista Danas “Hiljadu knjiga za hiljadu čitalaca”.

Bozaj je u Novi Pazar boravio i prošle nedelje i također pominjao investicije. Podsetimo Turska je najavljivala u više navrata investicije u Novi Pazar ali one do sada nisu realizovane.

Započeti su prijekti regionalnih puteva Novi Pazar Turin i Novi Pazar – Sjenica ali do sada nije se daleko odmaklo od table za pomenuti put.

izvor. Radio sto plus – Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO