BOSS: Vrhunac moralnog posrnuća Usame Zukorlića

Politika Vesti  BOSS: Vrhunac moralnog posrnuća Usame Zukorlića 21/03/20232 Viewsbnv, BOSS, Usame Zukorlić ČITAJ MIBošnjačko srpski savez najoštrije osuđuje, kako su napisali u saopštenju odbijanje predloga većnika Admira Muratovića na sednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Jedan od predloga bio je i da se posthumno dodeli zlatna plaketa BNV-a rahmetli Muameru Zukorliću.

Saopštenje za javnost:

Da nas ništa više ne može iznenaditi od rukovodstva Stranke pravde i pomirenja, dokaz je jučerašnja sjednica BNV, na kojoj je potpredsjednik Vijeća i generalni sekretar SPP-a Edin Numanović. Iziritiran zahtjevom vijećnika Saveza za Sandžak i Dobre Bošnjane i zamjenika predsjednika Bošnjačko srpskog saveza dr Admira Muratovića, da se u dnevni red sednice uvrste tačke u kojima će se Vijeće ograditi od paravjerske tvorevine i od Ugljaninove izjave iz 2006.godine da Mešihat više ne postoji, da se posthumno dodjeli “Zlatna plaketa BNV” rahmetli muftiji Muameru Zukorliću, velikanu našeg vremena, kao i da se dodjeli “Zlatna plaketa BNV” predsjedniku Aleksandru Vučiću zbog afirmativnog odnosa prema Bošnjacima Sandžaka, optužio je vijećnika dr Muratovića da je “ušao u Savez sa onima koji su izvršili genocid nad Bošnjacima“.

Ovakve izjava Numanovića sa bine BNV su dokaz da je SPP postala radikalna politička organizacija i rasadnik ekstremista.

Za njih je formiranje Bošnjačko srpskog saveza, bruka i sramota, navodeći da još nije vrijeme za saveze, jer ni pomirenje još nije završeno. Politički je nekorektno a ujedno i licemjerno da takve izjave dolaze od predstavnika političke stranke koja je dio Vlade Srbije, koja ima mjesto ministra i potpredsjednika Skupštine Srbije, koja vrši vlast u više Sandžačkih opština sa istom tom strankom i ljudima na koje se gade kada su u Novom Pazaru, a od kojih sve očekuju i traže kada su u Beogradu. Sa ovako iznijetim stavovima postalo je jasno da se SPP utapa u politku mržnje i opasne retorike koju baštini SDA Sandžaka, a koja preti da ugrozi mir i stabilnost u ovom djelu Srbije. A ovakav zaokret u politici jedne stranke, na koju BOSS već duže vreme upozorava, moraće da svojim koalicionim partnerima u Beogradu i nezadovoljnim biračima odgovori lično Usame Zukorlić. Bošnjačko srpski savez u potpunosti podržava prijedlog vijećnika Muratovića, da se posthumno dodjeli “Zlatna plaketa BNV” rahmetli akademiku Muameru Zukorliću kao i da se “Zlatna plaketa BNV” dodjeli predsjedniku Aleksandru Vučiću zbog afirmativnog odnosa prema Bošnjacima Sandžaka. Odbijanje većine u Vijeću, koju čini i SPP, da se ovi prijedlozi usvoje je vrhunac moralnog posrnuća Usame Zukorlića i bruka i sramota kakva se ne pamti! BOSS će nastaviti da sprovodi politiku koju je utemeljio rahmetli muftija Muamer Zukorlić i ponosni smo na to. Politika pomirenja je ispunila svoju historijsku misiju, izazove koji su pred nama prebrodićemo samo u savezu autentičnih predstavika bošnjačkog i srpskog naroda.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO