Naslovna Svijet Bosna i Hercegovina Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo promociju knjige “Pričajmo priču” autorice Suade Hodžić.

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo promociju knjige “Pričajmo priču” autorice Suade Hodžić.

Bošnjačko nacionalno vijeće je u okviru obilježavanja Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku organizovalo promociju knjige “Pričajmo priču” autorice Suade Hodžić.

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća prisutnima se obratio prof. dr. Sead Šemsović, promotor knjige bio je prof. dr. Sait Kačapor i moderator Nusreta Brunčević.

Suada Hodžić je zajedno sa djecom u toku promocije, demonstrirala svim prisutnima jedan od načina pričanja priče i prikazala neke od tehnika kako zaokupiti pažnju djece i znati da li vas prate u priči.

Za muzički dio događaja bili su zaduženi Edib Mušović, Zehra Mušović i Ilma Plojović koji su izveli pjesme “Mali Princ” i “Mojoj zemlji”.

Knjiga “Pričajmo priču” je prva knjiga naše autorice koja je namjenjena svima koji se bave odgojom i traže inspiraciju za rad sa djecom. Suada je rođena i živi i radi u Novom Pazaru, već duži niz godina je odgajateljica i do sada je izvela preko trideset generacija mališana u različitim vrtićima.
Iz želje da vam predstavimo nama dragu Suadu Hodžić, prenosimo vam dio teksta iz knjige od nekog sasvim njenog:
” Ako bi ova autorica popunjavala neku vrstu intervjua sastavljenog od pitanja koja bi da proniknu u suštinu njene ličnosti, a bio bi, naprimjer, sastavljen iz sljedećih nekoliko segmenata: Zanimanje, Hobi, Dob, Spol, Lajt-motiv života, Najveći uspjeh, Najčešća želja, Najveća težnja i sl., odgovori bi se jednostavno ponavljali: JA SAM DIJETE”.

Exit mobile version