Bošnjačka stranka samostalno na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori

Politika Region Vesti  Bošnjačka stranka samostalno na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 17/05/20235 ViewsBošnjačka stranka, Crna Gora, Ervin Ibrahimović, izbori, Parlamenatrni izbori ČITAJ MIBošnjačka stranka (BS) nastupiće samostalno na izborima 11. juna. To je jednoglasna odluka Glavnog odbora, na sjednici koja je danas održana u Rožajama.

Nosilac liste je predsjednik BS Ervin Ibrahimović.

“Uvjereni smo da ćemo kroz samostalan nastup i direktan kontakt sa građanima, kroz pozitivnu kampanju, predstaviti naš izborni program. Fokus će biti na ekonomiji, ravnomjernom regionalnom razvoju, vladavini prava, zaštiti manjinskih prava, položaju mladih i žena”.

Na sjednici Glavnog odbora izabran je i Centralni izborni štab.

-Za parlamentarne izbore u Crnoj Gori kandidovano 17 lista- Za parlamentarne izbore koji su zakazani za 11. jun liste je predalo 17 političkih subjekata. Portal RTCG donosi imena većine poslaničkih kandidata sa tih lista. Imena su preuzeta većinom iz dokumenata kako su izvorno predati Državnoj izbornoj komisiji. Nijesmo bili u mogućnosti da obezbijedimo imena kandidata sa liste “Pravda za sve”, odakle su nam kazali da će cjelokupnu listu objaviti na konferenciji za medije. Iz “Preokreta” su kazali da će naknadno objaviti sva imena sa liste, dok će naš portal listu Crnogorske građanske akcije objaviti kada se za to steknu tehnički uslovi, s obzirom na format u kom je dostavljena. Pritom, Portal RTCG je došao do prvih 42 imena sa liste PzP-a i objaviće cjelokupnu listu kada dobije sve podatke. Do isteka roka, sinoć  u ponoć, liste su predali “Pravda za sve” Vladimir Leposavić, lista “La casa del papel”, pokret “Preokret”, Pokret za promjene, savez “Mi možemo za građansku Crnu Goru”, Hrvatska građanska inicijativa (HGI), SDP Crne Gore, DPS sa partnerima lista “Zajedno”, Albanski forum, Bošnjačka stranka, Pokret Evropa sad, savez “Za budućnost Crne Gore”, savez Demokrata i URA, savez SNP – Demos, Albanska alijansa, savez Prava Crna Gora – DHS – DSS- SCG – Pokret za Pljevlja i Crnogorska građanska akcija. Preuzeto: Bošnjačka stranka/RTCG Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO