Bošnjaci most saradnje između Crne Gore i Turske

Sandžak – Bijelo POlje – Peti crnogorsko – turski susret prijateljstva otvoren je sinoć u bjelopoljskom hotelu “Franca”. Organizator je Društvo crnogorsko-turskog prijateljstva, u saradnji s Ambasadom Turske u Crnoj Gori, Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) i Forumom Bošnjaka Crne Gore, a suret se održava povodom 29. oktobra – Dana Republike Turske.

22-11-crnogorsko-turski-susreti1

Predsjednik Društva crnogorsko-turskog prijateljstva Rifat Rastoder istakao je da će tema skupa, koji traje do nedjelje 24. novembra, biti ekonomska saradnja Crne Gore i Turske – mogućnosti zajedničke valorizacije raspoloživih resursa sjevera Crne Gore (Bijelog Polja, Petnjice, Berana, Andrijevice, Plava i Rožaja). U ime grada domaćina prisutne je pozdravio predsjednik Skupštine opštine Džemal Ljušković, koji je naglasio da su odnosi između Crne Gore i Turske izuzetno dobri, ali kako je rekao ima prostora da se unaprijede, čemu će doprinijeti i ovaj skup.

“Zahvalni smo Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju koja je pomogla Opštini Bijelo Polje tako što je ulagala u zdravstvo, dječju i socijalnu zaštitu i kulturu, a zahvaljujući toj agenciji rekonstruisali smo i više vjerskih objekata. Rezultat dobrih odnosa je i potpisivinje protokola o saradnji između Bijelog Polja i turske Opštine Burhanija” kazao je Ljušković. Počasni konzul Crne Gore u Turskoj Ahan Suver izrazio je zadovoljstvo što mu je ukazano povjerenje da našu zemlju predstavlja u Turskoj, a domaćinima je poklonio knjigu koju je napisao o Crnoj Gori. Tokom ovog susreta predstavnici Opštine Bijelo Polje će prezentovati najznačajnije resurse opštine, a razgovori će se voditi o potencijalnim investicijama privrednika iz Turske.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO