Bosanac poziva muslimanke da dođu u Siriju i rađaju mudžahedine

SARAJEVO – Na društvenim mrežama objavljen je snimak državljanina BiH, koji navodno ratuje u Siriji, kako poziva muslimanke da se “odazovu džihadu” i dođu u tu ratom zahvaćenu zemlju i žive sa mudžahedinima.

“Ovamo ima i neoženjene braće i braće koja hoće druge žene, više žena znači, ima braće koji bi vas uzela pod skrbništvo tako da ima praznih mjesta dosta. Dođite i rađajte i odgajajte mudžahedine, Alah vas pomogao”, poziva nepoznati muškarac.

Portal “Kliks” podsjeća da se odlazak muslimanki u Siriju našao u žiži javnosti nakon što su dvije tinejdžerke porijeklom iz BiH Sabina Selimović i Samra Kešinović, čiji roditelji žive u Austriji, napustile Beč 10. aprila i od tada im se gubi svaki trag.

Jedna od njih navela je u pismu da su otišle na sirijsko ratište kako bi se borile za islam i da će se sa svojim roditeljima ponovo susresti u raju.

Učenice iz Beča dobile su buduće supružnike kako bi mogle “slobodno” da se kreću u Siriji, a to je prema islamskom zakonu dozvoljeno ženama samo u korist “svetog rata”.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO