Bolt: Geja izbaciti iz atletike

Šestostruki olimpijski šampion i svetski rekorder Jusein Bolt izjavio je danas da bi Amerikanca Tajsona Geja trebalo izbaciti iz atletike zbog dopinga.

Gej je 2013. godine uhvaćen da je koristio anaboličke steroide i suspendovan je samo na godinu dana jer je saradjivao u istrazi Američke antidoping agencije.

On se vratio takmičenjima i očekuje se da će trčati na Svetskom prvenstvu u Pekingu ovog leta.

“Bio sam zaista uznemiren zbog toga. Dobio je godinu dana kazne samo zato što je sarađivao sa čelnicima i razgovarao o tome kako se dopingovao i ko mu je pomogao. To šalje pogrešnu poruku – ako te uhvate, samo kaži sve što znaš i mi ćemo ti smanjiti kaznu. To je najgluplja stvar koju sam ikada čuo”, rekao je Bolt, preneli su britanski mediji.

“Poruka takvim ljudima bi trebalo da bude – ako varaš bićeš izbačen iz sporta”, dodao je olimpijski šampion i svetski rekorder na 100 i 200 metara.

Bolt je naveo da se ne raduje takmičenju protiv Geja.

“To mi zaista smeta. Ne zbog toga što sam zabrinut oko toga da li će me pobediti, već jer sam ga proteklih godina mnogo poštovao. On je bio pravi konkurent i uvek me je gurao da pružim najbolje. A onda sam saznao da je koristio doping i razočarao sam se. Osećam da me je izneverio i da je izneverio sport”, rekao je Bolt.

“Morate da učinite da se sportisti plaše, da ih naterate da razmišljaju o posledicama svojih postupaka. Ako dobijaju blage kazne – zašto bi brinuli”, dodao je Bolt.

izvor: BETA

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO