Bolji uslovi za učenike i nastavnike Ugostiteljsko – turističke škole

Nakon intenzivnih radova na uređenju Ugostiteljsko –turističke škole u Novom Pazaru, učenici su početak školske godine dočekali u boljim uslovima. Tokom posjete toj školi, gradonačelnik Nihat Biševac podsjetio je da je za unapređenje kvaliteta obrazovanja iz budžeta Grada samo za ovu godinu opredeljeno 220 miliona dinara.

Biševac je prilikom posjete Ugostiteljsko – turističkoj školi izjavio da godinama unazad Grad izdvaja sve više novca koji se ulaže u osnovne i srednje škole. On je naglasio da se na to ulaganje ne gleda kao na trošak, već kao na važnu investiciju za budućnost naše zajednice.

Ugostiteljsko – turistička škola je najmlađa škola na ovom prostoru, smeštena u starom objektu. Investiranjem želimo da stvorimo optimalne uslove za rad učenika i nastavnika. Reč je o izuzetno popularnim obrazovnim profilima, za koje je interesovanje iz godine u godinu veće“, kazao je gradonačelnik Biševac.

Prema riječima direktora Ugostiteljsko – turističke škole, Isa Ćorovića, kvalitet uslova u kojima se izvodi nastava od ove školske godine znatno je unapređen jer su tokom letnjeg raspusta realizovani važni infrastrukturni radovi.

Prioriteti ulaganja u preuređenje Ugostiteljsko – turističke škole određeni su u saradnji sa rukovodstvom obrazovne ustanove. Direktor Iso Ćorović je istakao da je saradnja sa Gradom izuzetna.

Tokom letnjeg raspusta zahvaljujući ulaganjima podignut je nivo materijalno – tehničke opremljenosti škole, što će uticati na kvalitet nastavnog procesa. Takođe, zamenjena je kompletna stolarija na objektu, završena toplotna izolacija i molerski radovi u unutrašnjosti zgrade. Za četiri učionice obezbeđen je novi inventar a poboljšana je i internet veza, čime su stvoreni bolji uslovi za vođenje elektronske evidencije u nastavi”, rekao je Ćorović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO