Bolji i bezbedniji život za sve!

okrugli_sto_12.12.2013

Novi Pazar – „Unapređenje uslova života i ljudske bezbednosti u Srbiji, od nacionalnog ka lokalnom nivou“, tema je okruglog stola održanog u novopazarskom Kulturnom centru, u organizaciji Beogradskog fonda za političku izuzetnost i Urban in-a. Uvodnu reč dali su gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović, amasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh i predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht.

Bezbednost građana na svim nivoima morala bi biti priritet drušutva, počev od subjektivnog osećaja pojedinca, do stanja svesti zajednice po ovom pitanju. Lokalne samouprave, zaključeno je na skupu, čine izuzetne ali bez podrške tužilaštva i policije ponekad i čini se uzaludne napore da se svaki građanin u ovoj zemlji oseti bezbedno. Akteri skupa su javno pozvali nadležne republičke organe da se rešavanjem konkretnih predmeta pozabave pitanjem građanske bezbednosti, i da se u oceni poštovanja zakonskih normi prestanu primenjivati dvostruki aršini.

Skup je, prema rečima organizatora, nastavak trećeg bezbednosnog foruma, čiju realizaciju podržava Ministarstvo inostranih poslova Švajcarske

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO