Bokserski turnir “Zlatna rukavica” u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Tradicionalni bokserski turnir “Zlatna rukavica”, 65. po redu, održaće se u Novom Pazaru od 30. novembra do 4. decembra.

Kako je saopštio Bokserski savez Srbije, u dvorani Pendik boriće se više od 60 takmičara iz 15 zemalja.

Srpski tim predvodiće kapiten Vladan Babić, a između ostalih nastupiće i Almir Memić i Džejlan Toskić.

Pored trofeja “Zlatna rukavica” biće dodeljen i pehar za najboljeg tehničara, koji će nositi naziv po čuvenom novopazarskom treneru Besimu Ejupoviću – Besku.

“Grad Novi Pazar je počastvovan što je centar boksa, ne samo u Srbiji, već u celom regionu, što će okupiti najbolje boksere i što se sam bokserki klub Novi Pazar vratio u vrh klubova bivše Jugoslavije. Krenuo je Novi Pazar poslednjih godina stazom bokserskih uspeha, došlo je do pune afirmacije plemenite veštine, zahvaljujući mnogim elementima i novom timu na čelu Bokserskog saveza Srbije. Novi Pazar je stvorio izvanredne uslove za trening boksera, zaokružio priču pojačanjima u upravi kluba. Sve su se kocke poklopile, ušli smo i u regionalnu ligu, a zna se da šampione i dobre rezultate grad tradicionalno podržava. Prepoznati smo na mapi kao grad boksa i sporta uopšte”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da je odluka da Novi Pazar bude domaćin “Zlatne rukavice” logična jer je u pitanju bokserski grad, sa velikom podrškom lokalne samouprave i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Biće to veliki spektakl i Srbija će ponovo pokazati da je jedan od najboljih organizatora bokserskih turnira. Iskreno se nadam da će u budućnosti neko od boksera iz Novog Pazara, koji su već dokazali svoju vrednost, motivaciju, hrabrost i srce u ringu za Srbiju osvojiti evropsku i svetsku medalju, pa i učestvovati na Olimpijskim igrama”, rekao je Borovčanin.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO