Bogić Bogićević – Arapi su ušli u Srbiju da bi se smanjio uticaj Turske (video)

Sarajevo – Gostujući u emisiji FACETV u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića Bogić Bogićević rekao je da su investicije Arapskih zemalja u Srbiju da bi se smanjio uticaj Turske na Balkan.
On kaže da hoće da veruje da su vlasti iz RS-a obavještene koje razgovore i dogovore je Vučić imao sa Angelom Merkel.
Hoću da vjerujem da su obavješteni zašto su tolike investicije iz Arapskog svijeta, posebno iz Emirata u Srbiji. Da li je Vučić pronašao njih ili su oni pronašli Vučića. Arapski investitori su pronašli njega jer taj deo Arapskih zemalja koji investira ima sasvim drugi zadatak” dodajući da je Arapski investitori samo posrednik “da bi spriječila sve moćnija Turska da investira i Rusija da ne popuni prazan prostor NATO pakta” kaže Bogićević.
“Kada vi investirate, kada upravljate imovinom onda sam ja vaš sluga, radnik” zaključio je Bogićević.
Bogić Bogićević je bivši jugoslovenski političar, poslednji član Predsedništva SFRJ iz SR Bosne i Hercegovine. Bogićević je postao član Predsedništva SFRJ u maju 1989. godine, a 1990. godine izabran je za predsednika Saveta za zaštitu ustavnog poretka. U martu 1991. godine, kada je Predsedništvo SFRJ odlučivalo da li će podržati predlog vrha JNA o uvođenju vanrednog stanja u zemlji, Bogićević je svojim glasom sprečio izglasavanje takve odluke. Na funkciji člana Predsedništva bio je do jeseni 1991. U narednom periodu, bio je poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta SR BiH, potpredsednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, i predsednik Olimpijskog komiteta BiH.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO