Naslovna Sandžak Novi Pazar BNV: Vučić je ‘takozvanog muftiju’ javno stavio iznad zakona

BNV: Vučić je ‘takozvanog muftiju’ javno stavio iznad zakona

NOVI PAZAR – Bošnjačko nacionalno vijeće izrazilo je danas oštar protest povodom izjave predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je, kako navode iz ovog vijeća, “bošnjački narod nazvao vjerskom skupinom”.

BNV je osudilo izjavu premijera Vučića i zbog toga što je, kako je saopšilo ovo vijeće, “u svojstvu premijera usmenim putem, preko medija, davao naloge pravosudnim organima i policiji i narušio vladavinu prava i sistem pravne države”.

U saopštenju BNV-a se dalje navodi da je Vučić “davanjem usmenih instrukcija preko medija još jednom potvrdio da u Srbiji ne funkcioniše nezavisno i slobodno pravosuđe”.

“Bošnjačko nacionalno vijeće također izražava protest zbog činjenice da je Aleksandar Vučić, člana svoje vladajuće koalicije, tzv. ‘muftiju Zukorlića’ javno stavio iznad zakona, čime je srušio princip jednakosti pred zakonom.

Na ovaj način Vučić je u svojstvu predsjednika Vlade otvoreno pozvao na bezakonje i divlju gradnju, čime se nastavlja urbicid u sredinama gdje žive Bošnjaci”, navodi se u saopštenju BNV-a.

Exit mobile version