BNV saosjeća sa narodom Bosne i Hercegovine

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić uputila je danas pismo saosjećanja i podrške članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefiku Džaferoviću, a povodom teške situacije sa pandemijom koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Curić je između ostalog Džaferovića upoznala da je u Sandžaku pokrenuta akcija prikupljanja pomoći zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini, te ponudila pomoć ustanove kojom rukovodi.

“Dijelimo vašu tugu zbog velikog broja umrlih u Bosni i Hercegovini tokom posljednjih mjeseci i ovim putem izražavamo najdublje saosećanje sa porodicama preminulih. Pojedinci i humanitarne organizacije iz Sandžaka su već pokrenule nekoliko humanitarnih akcija putem kojih se prikuplja pomoć za zdravstvo u BiH. Bošnjaci i svi ostali građani Sandžaka pokušavaju da kroz svoje skromne doprinose pomognu svojim sunarodnicima i svim ostalim građanima Bosne i Hercegovine. Poštovani gospodine Džaferović, BNV u svojstvu krovne institucije Bošnjaka vam stoji na raspolaganju ukoliko smatrate da možemo pomoći tokom ovih izazovnih trenutaka za zdravstveni sistem i za sve građane Bosne i Hercegovine. Budite slobodni da nas kontaktirate sa prijedlozima za organizaciju pomoći iz Sandžaka”, navela je Curić u pismu.

Curić je u pismu Džaferoviću podsjetila da Bošnjaci Sandžaka osjećaju naročitu zahvalnost prema Bosni i Hercegovini zbog velikodušne pomoći upućene iz te zemlje tokom ljeta prošle godine, kada je Sandžak bio teško pogođen pandemijom koronavirusa.

“Sandžak neće zaboraviti podršku i pomoć pruženu iz Bosne i Hercegovine tokom najtežih trenutaka za naš narod”, navela je Curić.

Aleksandar Nićiforović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO