BNV: Razrešiti sa funkcije Djordja Gojgića

Novi Pazar – Bošnjačko nacionalno vijeće je 9. septembra 2016. godine uputilo zahtjev Visokom savjetu sudstva, predsjednici Skupštine Srbije, ministarki pravde, Odborima Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo, pravosuđe, ljudska i manjinska prava i zatražilo da se prijedlog o izboru sudija u novopazarskim sudovima, poništi i povuče iz skupštinske procedure.

Vijeće je pozvalo i predsjednika Vlade Republike Srbije, predsjednicu Skupštine Srbije, Visoki savjet sudstva, Državno vijeće tužilaca, ministarku pravde i predsjednike odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo, pravosuđe, ljudska i manjinska prava da se usaglasi nacionalna struktura nosilaca sudijske i javnotužilačke funkcije u Sandžaku sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama.
Bošnjačko nacionalno vijeće je također, 28. oktobra 2016. godine podnijelo zahtjev Visokom savjetu sudstva, ministarki pravde Republike Srbije i predsjedniku odbora Narodne skupštine Republike Srbije za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, za razrješenje Đorđa Gojgića sa funkcije predsjednika i sudije Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Do danas niko od navedenih državnih organa nije odgovorio na zahtjeve Bošnjačkog nacionalnog vijeća.
Imajući to u vidu Bošnjačko nacionalno vijeće poziva nadležne državne organe da hitno i bez odlaganja usaglase nacionalnu strukturu sudija i tužioca u Sandžaku sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama te da razriješe Đorđa Gojgića sa svih funkcija i dužnosti koje obavlja u pravosuđu u Novom Pazaru.

Neispunjavanje zahtjeva Bošnjačkog nacionalnog vijeća može proizvesti posljedice sa neželjenim efektima

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO