BNV pokreće inicijativu za jedinstvenu podršku Republici Turskoj na teritoriji Sandžaka

NOVI PAZAR – Predsednica Veća sa svojim saradnicima sastala se danas sa predstavnicima nevladinog sektora koji su prepoznatljivi po aktivnostima dobrim za zajednicu i dogovorila jedinstven nastup u pružanju podrške delovima zahvaćenim požarom u Republici Turskoj.

Podrška podrazumeva vođenje kampanje za prikupljanje donacija kako bi se obezbedila stabla koja će biti zasađena na jednom od delova zahvaćenim požarom.

Nekoliko organizacija je već pokazalo interesovanje za organizovanjem podrške Republici Turskoj, a poruka sa ovog sastanka je da ovaj način ujedinjenja svih organizacija predstavlja najbolji način da se pokaže jedinstvo građana Sandžaka i pošalje podrška Republici Turskoj.

Izvršni odbor Vijeća će oformiti Organizacioni odbor koji će rukovoditi kampanjom, a u toku nedelje otvoriće se i račun u banci koji će biti isključivo namijenjen u svrhu ove plemenite akcije.

Ovu akciju provodiće Bošnjačko nacionalno veće i Bošnjačko veće Crne Gore i poziva sve zainteresovane opštine u Sandžaku, pojedince i organizacije da se pridruže kampanji i jave se na “email” Veća ili na broj telefona, nakon čega će biti obavešteni o daljim koracima kampanje.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO