Naslovna Featured Istaknuto BNV: Novi Pazar da formira vatrogasne jedinice pod svojom upravom i kontrolom

BNV: Novi Pazar da formira vatrogasne jedinice pod svojom upravom i kontrolom

6

Bošnjačko nacionalno vijeće pozvalo je danas rukovodstvo Grada Novog Pazara da bez odlaganja pristupi formiranju gradske vatrogasne službe i dobrovoljnih vatrogasnih jedinica pod kontrolom i upravom Grada.

Kako ocjenjuju iz Vijeća, formiranje vatrogasnih jedinica pod ingerencijom Grada neophodno je “kako u budućnosti ne bi bespomoćno gledali da vatrena stihija odnosi živote i imovinu građana kao u svim dosadašnjim slučajevima”.

“Nepostojanje adekvatne opreme u vatrogasnoj službi MUP-a Srbije u Novom Pazaru za gašenje požara i nesposobnost vatrogasaca da sa postojećom opremom bilo šta učine kako bi zaštitili živote i imovinu ugroženu požarom u zgradi “Bor” pokazuje maćehinski odnos MUP-a Srbije prema građanima Sandžaka”, navodi se u saopštenju Vijeća.

BNV istovremeno izražava duboko žaljenje i osjećaj tuge zbog tragične smrti građana koji su stradali u subotnjem požaru u stambenoj zgradi “Bor” u Novom Pazaru.

“Činjenica da je gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara odbio izvještaj vatrogasnog sektora MUP-a iz Novog Pazara o ovoj tragediji kao lažan i neutemeljen potvrđuje da su srpski državni organi izgubili svako pravo da vode brigu o životima i imovini građana Novog Pazara i Sandžaka”, kaže se u saopštenju BNV.

6 KOMENTARA

 1. Bravo to i treba odmah uraditi ljudi obuke da prodju Pazar je veliki u Slovrniji se upravo tako radi i to svena dobrovoljnoj osvnovi jer životi su oznaad svega oprema i stručnost je najbitnija a ovi ulickani SDP ne trebaju gradjanima

 2. Pametna ideja, Pazar treba da ima svoju vazrogasnu jedinicu maksimalno opremljenu i obucenu, cekajuci ove sadasnje nesposobne vatrogasce da ugase pozar, sve ce otici u dim !

 3. Posto niko nije ni rijeci rekao da je nastradala porodica
  _ Romske nacionalnosti
  dupla je bruka i sramota da se ovo desilo
  da li je slucajno ili namerno pusteno da se ovo dogodi
  neka narod i istorija osudi,

  sramota je da u jednom gradu, koji lici na metropolu, da se ovo dogadja

  mozda sve moze da se objasni :
  da porezni obaveznici
  utajom poreza i mitom
  su krivi za sve ovo
  sa korupcijom i ostalim sto uz ovo ide.

  kada oni koji si trebali da obezbede na regionalnom nivou
  videli da ovde se valjaju miloni evra
  i niko nije lud
  da daje pare i ulaze u one koji su bogatiji od pomenutih.

  SRAMOTA I BRUKA U 21 VEK DA SE OVO DOGADJA
  GDE CE HIM DUSA !?

 4. PAMETAN POTES I UPOSLITI MOMKE KOJI SU SE POKAZALI KAKO TREBA DA SE REAGUJE.A OVI STO OKRIVLJUJU UPRAVU NEK SE POKRIJU PO GLAVI.KADA IM SE ZA POMOC OBRATILA ZENA INVALID ZA POMOC U SRET ZIME DA NEMA DRVA ONI SU JOJ DALI DESET EURA KAO DA JE OTISLA DA PROSI.A PARE OD ZEKEATA SIGURNO IDU U OBEZBEDZENJE I DZIPOVE.

Comments are closed.

Exit mobile version