BNV: Minimalna zatvorska kazna policajcu ubici ohrabrenje za zločince

NOVI PAZAR – Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Užicu i policajca iz Tutina Raicu Beloicu pravosnažno osudio na četiri godine zatvora zbog ubistva Fahrudina Skarepa (22).

Tim povodom, saopštenjem za javnost oglasili su se iz Bošnjačkog nacionalnog veća.

“Bošnjačko nacionalno veće zabrinjava činjenica da je Apelacioni sud smanjio kaznu ubici, srpskom policajcu Raici Beloici, koji je u septembru 2017. godine ubio Fahrudina Skarepa, mladića iz ugledne i poštene bošnjačke porodice.

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Užicu i policajcu ubici Raici Beloici, i onako prenisku kaznu od 5 godina, smanjio na još nižu od četiri godine zatvora.

Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, dok je, kako se navodi u medijima, bio u akciji sprečavanja šverca, ubio mladog Fahrudina Skarepa koji je tada imao samo 22 godine.

Beloica je proglašen krivim za navodno nehatno lišenje života, a presuda je postala pravosnažna donošenjem presude Apelacionog suda u Kragujevcu 1. novembra 2021. godine.

Uzimajući u obzir činjenice da je zločin izvršen nakon što je ubijeni Fahrudin Skarep uredno zaustavio vozilo, da je ubica policajac Beloica prišao i hladnokrvno ispalio hitac, koji je prošao kroz bočno staklo ubijenog, kao i međusobni razgovor ubice i njegovih kolega policajaca u vreme izvršenja zločina, jasno potvrđuju uverenje da se radi o promišljenom ubistvu.

Zatvorska kazna od 4 godine za policajca ubicu Raicu Beloicu za promišljeno i surovo gašenje jednog mladog nevinog života, kazna je koja će ohrabriti buduće zločince u svojim namerama.

Saosjećamo sa porodicom i pitamo da li bi kazna bila ista da je slučaj bio obrnut?” – navodi se u saopštenju BNV.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO