BNV jača saradnju sa novopazraskim osnovnim školama

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su novopazarske osnovne škole i tom prilikom direktorima uručili knjige ”Interpretacije iz bošnjačke književnosti”. Posetama  su  bile  obuhvaćene  osnovne  škole  ”Bratstvo”,  ”Stefan  Nemanja”,  ”Meša Selimović” i ”Halifa bin Zaid Al Nahjan” u Novom Pazaru.

Na sastancima je bilo riječi o implementaciji i poboljšanju kvaliteta nastave na bosanskom jeziku te upisu učenika u prvi razred osnovne škole.

Školama su uručeni i kompleti knjiga ”Interpretacije iz bošnjačke književnosti”za knjižni fond školskih biblioteka. ”Interpretacije iz bošnjačke književnosti” su zajednički projekat Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Zavoda za kulturu sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, a obuhvataju dva priručnika za nastavnike predmeta ”Bosanski jezik i književnost” –jedan priručnik za usmenu, a drugi za pisanu bošnjačku poeziju.

Delegaciju BNV su činili potpredsjednik prof. dr. Sait Kačapor, predsjednica Odbora za obrazovanje, mr. Elvira Đekić, član Odbora IndiraHadžibulić te stručne saradnice zadužene za obrazovanje Esma Brunčević i mr. Jasmina Salihović.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO